[]

üniversiteden yeni mezunlara soru

sevgili arkadaşlar yeni mezunlar !!!

işsizlikle nasıl başa çıkıyorsunuz? bu sorum bir yerlere cv bırakıp bırakıp geri dönüş alamayanlara, birilerinden haber bekleyenlere...ben kafayı yedim 1 sene 2 ay oldu okul biteli elde tutulur hiçbir iş bulamadım.en sonunda bir staj bulabildim sadece.kırdım kafayı yani.ne önerirsiniz , siz nasıl başa çıkıyorsunuz?


 
Valla zor. Oyuna alkole vs çok düştüm günlerim birbirine karıştı ama kendimi sürekli böyle olmaya layık görürsem böyle kalacağımı biliyorum. Ailem çok şükür desteklerini hiç esirgemiyorlar bu kafayı kıramam için çok büyük bir etken. hepimize kolaylıklar diliyorum.

edit: özür dilerim nasıl başa çıkılıyor kısmını görmemişim. Ben de önerileri takip ediyor olacağım
  • amugochi  (19.10.19 01:12:52 ~ 01:14:38) 
arkadaşlar krizin ortasına mezun oldunuz. sabırlar diliyorum. elbet geçecek bugünler. kendinize yatırım yapın, dil öğrenin, kilo verin, yemek yapmayı öğrenin, oyun oynayın, hayatın tadını çıkarın.
aramayı bırakmazsanız aradığınız işi bir gün bulursunuz.

  • ozdek  (19.10.19 01:15:35) 
Günde birden alışılmışın üstünde zaman açılması depresyona sokuyor insanı evet. Ben işe çabuk girmiştim ama beğenmeyip çıktım sonra o depresyon başladı.

En önemli sorun, bir şey yapmazsanız girdiğiniz çukur derinleşiyor. Spora yazılın ya da hobi bulun, yoksa çok kötü oluyor.

Ben gym'e yazıldım, 3. yabancı dil öğrenmeye başladım, yıllardır oynayamadığım oyunları oynuyorum falan çıktım depresyondan sanırım.

Ve bir de şey var, iş arama olayını kendinize iş haline getirmeniz lazım. Hani günde 20 yere başvuracağım diyip hedef koymalı, sonra 20 yere de özel cover letter olsun yeteneklerinizi belirten mesaj atma olsun özen göstermelisiniz.

Ben iş aramayı bilmiyormuşum, bilen bir tanıdığım el attı cv'mi yeniledim, linkedin profilime uğraştım vs. kimsenin fark etmediği profilim dikkat çeker oldu sonrasında.
  • aguen  (19.10.19 01:25:28) 
Üniversiteden mezun olmak iş sahibi yapmaz, ufkunuzu genişletir. Genç nüfusumuz fazla ve son yıllarda eğitime yapılan yatırımlarla üniversiteli sayımızda ciddi şekilde arttı dolayısıyla mezun sayımızda fazla. Yapmanız gereken bu kadar yoğun rakabetin olduğu bir ortam da kendinizi geliştirip aradan sıyrılmak, fark oluşturmak. Mesela yüksek lisans olabilir, dil eğitimi, sertifika programları, seminerler vb. Mesela staj güzel bir başlangıç olmuş sizin için. Tecrübeniz arttıkça güzel bir iş bulursunuz. Biraz sabır.


  • eymed  (19.10.19 01:25:50 ~ 01:33:18) 
Ustteki mesaja ithafen bu ulkede universite mezunu nufusun %11 i kadar,batiya dogru gitsin rakamlari gorsun sonra ne kadar rezil bir durumda oldugumuzu ogrensin.


  • E.R.W.  (19.10.19 13:49:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.