[]

expertiz hakkında bilgisi olan? ilk defa gidicem

olmadık birşey oldu bir tanıdıktan araç alma aşamasına geldim, gayri ciddi sohbet ciddi araç satımına döndü. aracın ilk sahibi dizel 110 bin km de ve piyasa fiyatından uyguna alıcam. satma sebebi ev alması teklif kendinden geldi neyse

araç hakkında birşeyler sordum cevapladı ama detaylı soramıyorum tanıdık diye. expertize götürcem aracı

1.lastiklerin durumunu belli oluyor mu
2. triger kayısı fren diski baskı balata hakkında degişmesi lazım vs yazıyor mu

uyguna alıyorum ama lastik triger kayışı baskı balata masrafı yaparsam en az 5 bin lira zararım olacak.

 
Lastik durumunu soylerler.

Triger icin bir sey söylenemez muhtemelen. Triger zaten belli bir km/zaman sonra degisir. Ywni balati gibi bu bitmis degismesi gerek degil, zamanini ya da km sini doldurunca direkt defistirilir riske girmemek icin. Dolayisoyla en son ne zaman triger degismis onu ogreneceksiniz. Trigere baktigin zaman anlasilmiyor benim bildigim.
  • stavro  (18.10.19 23:45:21) 
bazi eksperler lastik durumuna , fren disk ve balatasina bakiyor.

Triger icin aracin periyodik bakim cetveline bakin genelde araclarin 60bin-120binkm civari ve ya 5 yilda bir degisimi yapilir yinede durumuna bakarlar. v kayisi degisim isteyebilir. aracin yetkili servisini arac sahibi gibi arayin sorun trigeri kac km'de degistirecegini soylerler.
Asil anlayabiliyorsa turbo, enjektor durumuna baktir.

edit:manuel ise baski balatada bitmeye yaklasmis olabilir. aku degismis mi? orjinal mi? bunlar hep masraf olabilecek seyler.
  • 1917  (18.10.19 23:51:15 ~ 23:52:46) 
Lastikler, fren balataları vs. en basiti Lastiklerin hem derinliklerine hem yananklarına bakarak sizde anlayabilirsiniz. En kötü 4 tane lastik alınırsınız. Triger kayışının sağlamlığı kolay kolay anlaşılmaz. Bunlardan ziyade asıl önemli olan aracın motoru, soğutma sistemi, beyni ve elektrik tesisatıdır. Bu saydıklarımda olabilecek arızalar hem masraflı hemde basitçe tespit edilemeyecek arızalardır.


  • eymed  (19.10.19 00:49:08) 
Eksi de de herkes yaziyor, youtube da da bakin, tarcanlar oto ekspere goturun kesinlikle. 2 videolarini izleseniz zaten anlarsiniz.


  • oscar  (19.10.19 01:12:28) 
öncelikle hayırlı olsun
çeşit çeşit eksperler var bu eksperlerin paket kontrolleri var pakete göre fiyat değişiyor.
eksper öncesi kendinde bazı kontrolleri yapabilirsin önce sağ lastikle çamurluk arasına sonra sol lastikle çamurluk arasına elini sok mesafeleri parmakla ölç farklılık var mı bir bak bu aracın önden bir kazası olup işlem yapıldığı hakkında ön bilgi verir
gün ışığında açılı şekilde kaportaya bak dalgalanma vs var mı işlem yapılmış mı işaret eder

bunlardan sonra ekpere götür ve en dolu paketi iste 350 tl civarı para ister
lastiklere bakar trigere bakıp bakmayacağını bilmiyorum ama mutlaka sende gözünle gör tamirli yerlerde macunlar falan olur aracı kaldırıp altına bakarlar.
  • basond  (19.10.19 14:42:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.