[]

Menisküs yırtığı

Merhaba

2 dizimde de menisküs yırtığı varmış. Genelde yanma hissi yapıyor. Ağrı diyemem. Merhem kullanıyorum, üç ay sonra sıkıntı büyürse ameliyat dedi doktor. Dizlik de kullanabilirsin istersen dedi.

Neler yapmalı, nelere dikkat etmeliyim?

Egzersiz Yapmalı mıyım, nasıl bir egzersiz olmalı?

Dizlik kullananınız var mı? Önereceğiniz model var mı? Faydasını görüyor musunuz dizliklerin?

Teşekkürler.

 
Selam,
İki dizinden meniskus ameliyati olmus birisi olarak konusuyorum.
1- hangi seviyede yirtiklar?
2-squat tarzi seyler yapmamalisin. Dizine cok yuk verme.
3-internette meniskus egzersizleri diyince cikan seyleri yapabilirsin.
4-dizlik dize binen yuku azalttigi icin ise yariyor ama diz cevresi kaslarini guclendirmen cok daha onemli.
  • fakyoras  (18.10.19 18:08:34) 
Cevap için teşekkürler. Doktor pek ilgilenmedi açıkçası, seviye vs bir şey demedi. Bi torba ilaç yazdı, üç ay düzenli kullan, sonrasında gel duruma göre ameliyat edelim dedi.

Dizlik kullanabilirsin istersen dedi. Faydası olur mu, çeşit çeşit dizlik var bi de.

Egzersiz olarak gördüklerim hep ameliyat sonrası için. Ayrıca o bölge için güçlendirme egzersizleri sormuştum
  • dalgaci mahmut  (18.10.19 18:59:35) 
yırtık olsa duramazdin :-)


  • yuvarlanantencereninkapagi  (18.10.19 19:20:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.