[]

dolar faizi vs tl faizi

200bin tl civarında bir para aylık olmak şartıyla ne yapmak makuldur? doların düşme ihtimali riski artıyor mu?

bu işlerden anlamıyorum hiç. msj da atabilirsiniz.


 
bir ay sonra ne olacağını bilsek zengin olurduk :)
bir ay sonrası için en mantıklısı ikiye bölmek. yarısı ile dolar al, yarısı ile tl faiz

  • dafuq  (18.10.19 16:32:23) 
Sadece 1 ay için parayı tutacaksanız TL'de mevduat hesabı açın ve 32 gün vadeli faize bırakın. Dolar alırsanız 1 ay sonra zarar etmeniz veya en azından paranızı olduğu gibi almanız bugün şartlarında çok olası.


  • malheiros  (18.10.19 16:43:21) 
ne yaptigini bilmiyorsan (ki bilmedigini soylemissin) en iyi taktik her zaman parani en bilen birkac opsiyon arasinda dagitmaktir. yari dolar yari tl tutabilirsin yani.


  • hot potato  (18.10.19 17:02:35) 
Altın iyidir


  • Delay Fuze  (18.10.19 18:40:53) 
Eğer sadece 1 ay içinse ve garantili bir yol istiyorsan en risksiz ve garantilisi TL olarak faiz veya repoya yatırmaktır. Altın ve gayrimenkul uzun vade de kazandırır. Borsa 1 ay için kazandırabilir de kaybettirebilir de. Döviz kuru da belirsiz.


  • eymed  (18.10.19 23:59:11) 
B tipi para piyasası fonu


  • Mistyimage  (19.10.19 15:39:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.