[]

gizli ses kaydı

merhaba arkadaşlar.
avukat arkadaş varsa bir sorum olacak.
2 aydır bakıcımız var. çocuk 25 aylıkken başladı. daha öncesinde anane bakıyordu.
bebeğimizin hareketlerinden şüphelenip mutfağa (en çok vakit orada geçiyor diye) ses kayıt cihazı yerleştirdim. sabahtan öğlene kadar kayıt yaptı. akşam dinlediğimde bakıcının çocukla hiç ilgilenmediğini farkettim. hiçbir şekilde konuşmuyor.
şimdi ben bu bakıcıyla devam etmek istemiyorum. ses kaydını aldığımı, bunun üzerine işten çıkarmak istediğimi söylemek istiyorum. bu ses kaydı yasal mıdır değil midir?
hukuk sitesinde kendi evim olduğu için, çocuk da olduğu için, bakıcının benim evime gelip çalıştığı için evin ses kaydını almam normal bir durum diyor.
fikri olan var mı?

 
yani ses kaydıyla dava etmeyecekseniz neden lafını açıyorsunuz ki? çocuğunuzla ilgilenmediği halde sizden para alan ve bundan rahatsızlık duymayan bir insana karşı dürüstlük borcunuz mu var? kovun gitsin. dava açacaksanız da (hukukçular daha iyi bilir ama) karşıdaki kişiden izinsiz alınmış ses video vs kayıtlar kullanılamıyor diye biliyorum.


  • amugochi  (17.10.19 22:40:52) 
aradım, gelme dedim
teşekkürler @amugochi

  • koybasigillerden  (17.10.19 23:08:56) 
Neticede çocukla vakit geçirsin, konuşsun, sosyal anlamda bir şeyler versin diye para verip haklı olarak bir şeyler bekliyorsunuz.

Konuşmakta, gelme demekte iyi yapmışsınız.
  • kirmizipilotkalem  (18.10.19 00:20:27) 
Avukatım, bir avukata danışmanda fayda var.

Özet: sadece dava edeceksen ses kaydını elinde tut aksi halde silmen ve dağıtmaman faydanadır
  • kirmizi baslikli mario  (18.10.19 02:32:34) 
Sorunu çözmüşsünüz ama bir tavsiyede benden, eve güvenlik kameraları yerleştirin ve gizli olmasın, bakıcı kameraları bilsin.

İşyerinde hem gün içinde canlı olarak ilzersiniz hem de cihaz hafızaya kayıt eder.

4 kameralı bir sistem bin lirayı geçmez, evde zaten internet vardır, cep telefonunuzdan her yerden görüntülersiniz. Büyük teknoloji.
  • John Bloor  (18.10.19 08:23:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.