[]

insanların saygısızlıkları

az önce bir postacı geldi. şöyle bir şey oldu.

-x burada mı?
-şu an yok ama burada yaşıyor.

bu konuşma apartman boşluğunda oldu. ben 2. kattayım adam 1. kattan çıkıyordu merdivenlerdeydi. sonra postayı uzattı. ben almak için yeltendim "hadi kardeşim hadi kardeşim acele et" dedi. acayip bozuldum ters ters baktım en fazla. sonra gitti. böyle insanlara nasıl tepki verilir? böyle durumlarda ya mal gibi kalıyorum bir şey demiyorum ya da "ne diyon " diye direkt olayı tırmandırıp kavgaya giriyorum. ortası yok bende de yani. niye böyle insanlar? sözlü olarak ne tepki verilebilir? bir kere daha bu tarz bir şey oldu "artist artist konuşma" diye başladım olay kavgaya kadar gitti.

not : küfürü düzelttim.

 
Ben direk ne diyosun birader, ne demek acele et acele et demek der, geri evime çıkar buraya getir derdim


  • paramolacak  (17.10.19 14:45:43) 
Adam başkasını sormuş sen milletin postasını almaya çalışmışsın. Öyle bir anlatmışsın ki bir şey anlamadım. Anladığım gibiyse haksızsın


  • freedonia  (17.10.19 15:55:55 ~ 16:03:34) 
@freedonia kardeşimin postası. zaten adam vermeyecek değildi. sorun başkasının postasını vermek değil yani.


  • black mamba  (17.10.19 17:21:19) 
Aynı şey çok başıma geldi. Aynı soruları ben de kendime defalarca sordum; insanlar neden böyle? Sonra coğrafyadan kaynaklı olduğu yanıtına vardım. Coğrafya kaderdir(bu lafı behzat ç. dizisinden çok daha evvel duymuştum), ve biz maalesef bir orta doğu ülkesinde yaşıyoruz. Medeniyet yok, nezaket yok, çoğunluk kavga potansiyeli taşıyor. Ondan sonra bu gibi olaylar başıma gelmesin diye ben de nezaketimi kıstım. Ve nezaketimi kısınca bu gibi şeyler olmamaya başladı cidden. Zira bazı insanlar nezaketi, hoşgörüyü haketmiyor. Ama ayırt edemiyorsun işte kim nezaketi hakediyor kim haketmiyor diye. O yüzden böyle canının sıkılmasını istemiyorsan kurunun yanında yaşı da yakacaksın. Allahın postacısı desek kibirli damgası yiyecez, ama hayır nihayetinde o da bir insan diyerek insan yerine koyup nezaket gösterincede böyle salak bir cümleyle canımızı sıkabiliyor. Valla bu gibi durumlar beni hümanistlikten baya uzaklaştırdı. Bazı insaları yakıp sabun yapacaksın.


  • johny guitar  (17.10.19 17:42:54) 
Abi dal gitsin ya bu kadar kafa patlatmaya degmez;) gozun kesiyorsa tabim


  • all girls dream  (17.10.19 22:54:18) 
Orman kanunu switchim doğuştan var böyle durumlar için neyse ki.
Anında mod değiştirip tinerinden bir yudum alıp falcatayi çeken apaciye geçiş yapabiliyorum. Bu tarz insanlarla gecinebilmenin bir olanağı yok çünkü. Ne yazik ki ülkemizde kibarlik ve nezaket zayıflık olarak algılanıyor.
Normal modum kibarlık ve zariflik uzerinedir ama böyle bir tiple iletişim kurmaya kalkınca donuveriyorum anında balat kerkenezine.

Daha evvelsi hafta şöyle bir şey geçti başımdan, harem'e gitmek için eminönü'den arabalı vapura bindim, bir bardak çay alayim dedim.
Büfeye gittim;
-merhaba kolay gelsin :).
-..
-merhaba kolay gelsin.
-.. (yüzüme bakıyor ifadesiz)
-çay ver ordan.

Bozuldu kızardı. E ne gerek var kardeşim buna hizmet sektöründesin enerjini yüksek tut biraz. Kac takla attin belkide belediyenin bufesinde çalışmak için az saygın olsun işine.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (18.10.19 10:21:24) 
bende de ortası yok. yani ya mal gibi bir şey demiyorum. ya da ben de psikopata bağlıyorum. o an adama ya da adam gibi gibi konuş deyip tansiyonu yükseltcektim ya da öyle kalacaktım. birkaç kere kavgaya kadar götürdüm işi ama bu da abartı. yani sonuçta "acele et" diyen birine saldırmış olduğum için ben suçlu oluyordum. o yüzden aynı kabalıkla sözle karşılık vermem lazım.


  • black mamba  (18.10.19 21:55:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.