[]

iskandinav ülkelerinde dil eğitimi

isveç, finlandiya vs. buralardaki birçok insanın gördüğüm kadarıyla ingilizcesi çok iyi. sosyal medyada takip ettiğim insanlar akıcı bir şekilde konuşuyorlar. hatta instagramda kendi aralarında ingilizce muhabbet bile dönüyor. aynı şekilde iskandinavya'dan çıkan metal gruplarına bakıyorum 20'li yaşlarında başlarında çıkardıkları birçok ingilizce albümler var. bu insanların ingilizcesi genel olarak iyi gibi geldi. liseye kadar iyi bir eğitim aldıkları için mi böyle yoksa benim denk geldiklerim ufak bir azınlık mı?




 
dil eğitimine 4 yaşında başlıyorlar. doğru ve etkili eğitim veriliyor, laylaylom yok. aile de dil bildiği için destek oluyorlar ve pekiştirmiş oluyorlar.


  • MtKrt  (17.10.19 14:40:35) 
şurada aynı dil grubuna ait olduklarından bahsetmiş bir de ingiizce kullanımı çok yaygın diyor. eğitim kısmından da bahsetmiş, erken yaşlarda başlanıyor diye.
www.fluentin3months.com
ingilizcesi kötü olan biri olarak her daim verdiğim bir örnek var. yabancı dil ve şoförlük. ikisini de bir şekilde kursta öğrenirsin hatta kurs birincisi olursun ama yetmez. ne kadar aktif olarak kullanırsın o kadar ustalaşırsın.
  • lazpalle  (17.10.19 14:44:16) 
bu ülkenin genelinde olan bir durum mu? yoksa imkanı olan ufak bir azınlık mı? gerçi dil eğitimi de öyle olur. bizdeki gibi 4. sınıftan beri dil eğitimi alıp konuşamamak asıl garip olan.


  • black mamba  (17.10.19 14:45:39) 
Sen ben nasıl ki Türkçe dili eğitimi almadan sırf duymayla Türkçe konuşmaya başladıysak bunların ebeveyni de kendi aralarında İngilizce konuşuyorlardır muhtemelen sen de söylemişsin zaten aralarında İngilizce konuşuyorlar diye, duya duya öğreniyorlar.


  • angelus  (17.10.19 14:47:00) 
türkiyede insnalar egitimin anlamini bilmiyorlar.

türkiyede egitim namina bir sikinti oldugunu düsünmüyorum yabanci dil olarak. sikinti istek ve azimde.

insanlar sunun farkinda degil, egitim alinca ögrenmeyeceksiniz, egitim öncesi ve sonrasi cok fazla emek sarfetmek gerekiyor. bunu yapmiyor kimse. sonra kimse dil ögrenemiyor. bundan dolayi. kimse emek sarfetmiyor.

calismadan dil ögrenilmez. sadece egitim alarak olmuyor bu is, kisisel olarak ilgi, alaka, azim ve zaman ayirmak lazim.

herkes kuru bitirdim ögreneyim diye düsünüyor. ama kimse calismiyor.
  • duygusuzromantik  (17.10.19 14:54:25) 
Iskandinav dilleri yapi olarak ingilizceye benziyor, ayrica ortak bircok kelime var.

Danimarka icin konusacak olursam dil eğitimi cok da kucuk yasta baslamiyor ama bir sekilde liseyi bitiren herkes iyi bir ingilizceye sahip oluyor. Öğretme metotlariyla da ilgisi var sanırım. Bir de tvde filmler hep ingilizce gosteriliyor, danca altyazi ile. Dolayisiyla surekli ingilizceye maruz kaliyorlar kucuk yastan itibaren.
Sadece belirli bir kesim degil iyi kötü temel egitim almis herkes,hatta yaşlılar bile ingilizce konusuyor danimarkada.
  • havada bulut  (17.10.19 15:23:22) 
Dil yapıları benziyor. Benzer kelimeler var. Eğitim seviyesi daha iyi. Global medya ve kültüre çok açık yetişiyorlar. Sürekli Usa dizi film oyunlarıyla büyüyorlar. İsveçte bi anket vardı. Yeni nesilde İsveççeyi gereksiz buluyorlarmış. Herkes İngilizce konuşsa keşke kafasındalar. Kendi medyalarını pek takip etmiyorlar gibi


  • glamdr1ng  (17.10.19 15:39:41) 
Dil yapısı ve kelimeler İngilizce'ye benziyor. Yabancı dili eğitime iyi entegre ediyorlar. TV'de filmler dublajlı değil hep altyazı ile veriliyor. Üniversitede hep İngilizce makale okuyup proje hazırlıyorlar. Böylece öğreniyorlar işte.


  • anthemis nobilis  (17.10.19 15:55:48 ~ 15:56:26) 
danimarka için; televizyonlarında dublaj diye bir şeyin olmaması büyük etken. dolayısıyla her kesim için çok yüksek bir 'dil aşinalığı' mevzu bahis oluyor, bu durum okul eğitimiyle de desteklenince sorun kalmıyor.


  • asisamus  (17.10.19 19:06:28) 
Dilleri ingilizceye zaten oldukca benzer. Cinli birinin ingilizce ogrenmesi ile isveclinin ogrenmesi arasinda daglar var.


  • hot potato  (17.10.19 19:34:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.