[]

macbook air vs macbook pro

- sadece ev dışındaki gezilerde kullanılacak, evde desktop'tan vazgeçmem

- herhangi özel bir program (photoshop, illustrator gibi) kullanılmayacak

bu durumda, hala bütçe varsa macbook pro daha mı mantıklı sizce?

 
Bence değil. İşte Pro, evde Air kullanıyorum, Pro'nun avantajı gücü ve ekran boyutu. Güce ihtiyaç duymayacağınızı belirtmişsiniz, eğer ekran boyutu da aşırı bir fark yaratmayacaksa Air uygun sizin için.


  • crown  (17.10.19 12:23:30) 
Air gayet yeterli öyleyse. Aksine daha iyi bile olur, zırt pırt fan sesi duymazsın.


  • roket adam  (17.10.19 12:31:59) 
Air 2017 kullanıyorum. Pro 2017 kullanan arkadaşımla dün Hangouts’tan görüntülü konuştuk, aynı koşullarda onun fanı çalışmaya başladı, benimki ise tamamen sessizdi. Retinalı Air’lerde durum aynı mı bilmiyorum, o da önceki nesil Air’ler gibiyse Air Retina tercih ederim ben olsam. Gerçi bendeki Retina değil 1440x900p ama diğer markaların 1080p IPS ekranlarından daha iyi yine ekran çözünürlüğü. Bütçe ~5500 ise Air 2017, ~7400 ise Air 2018 Retina diyorum ben.


  • phoarbix  (17.10.19 13:13:02) 
pro daki ekranı görünce air çok dandik kalıyor. ben olsam evde işte her yerde pro kullanırım, ki kullanıyorum :)


  • monicapp  (17.10.19 13:42:11) 
kullanım amacınıza göre pro almanız mantıklı değil. air 2018 veya 17 almak daha mantıklı. ha diyorsanız ki ben almışken en iyisini alayım pro alın. ama kullanımınızda bir fark görmeyeceksiniz bence.


  • golgi aygıtı  (17.10.19 13:53:29) 
Air ekranını da artık yükselttiler sanırım.

Pro bu işler için fazla iyi kalıyor, hem de sanırım daha ağır? Gerçi 200 gr bile olabilir aradaki fark.

Air diyorum, israfa gerek yok :)
  • kırmızıayakkabılıgargamel  (17.10.19 13:56:45) 
air verdiler iş yerinde son model hem de. lakin evimde eski retina ekranlı macbook pro var. o çok daha hoş. tüm gün gözünüzle bakacağınız bir alet ise mutlaka retina ekranlı olduğu için pro tercih edin. tabi money talks.


  • picassoishere  (17.10.19 14:04:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.