[]

Mali usulsüzlük ve vakıf kurmak

Merhaba,

Vaktiyle mali usulsüzlüklerden mahkemesi görülmüş ve aklanmadığına dair bilgiler bulunan birtakım kişilerin vakıf kurması nasıl mümkün olabiliyor?

Sonuçta ciddi denetlemelere tabi tutulmuyor mu vakıflar?

(Türkiye'de yaşamıyormuş gibi saflıkla sormak istedim, ve maalesef mevzuata hakim değilim evet...)

Edit: 2. soru: Ne gibi bir çıkar güdülüyor bundan?

 
konuya ben de hiç hakim değilim ancak dediğiniz gibi bir takım usulsüzlüklere rağmen vakıf kurmasına müsaade edilen kişiler muhtemelen bir şekilde para aklıyor, bağış adı altında devletin parasını falan yiyorlardır.

direkt olarak şu geldi aklıma, belediyelerden falan kebap araziler vakıflara peşkeş çekiliyor, vakıf bunu ederinin altında kankisi olan işadamlarına satar vs. vs.

işin hukuki yönü, mevzuatları falan illaki vardır ama türkiye burası, buradan çıkış yok :D
  • solitude ov the lonliest star  (17.10.19 02:52:43) 
Biraz daha araştırma yapabilirsin bunları okuduktan sonra :
www.aydinlik.com.tr

  • Erva  (17.10.19 09:56:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.