[]

İmitasyon ürün satanlar nasıl satıyor?

bugün instagram olsun facebook olsun ya da kendi siteleri olsun adamlar üzerinde nike adidas balenciaga puma vs basıp satıyorlar. kalite muhabbettine girmeyeceğim de bu adamlar nasıl yapıyor abi? kimse bunlara hayırdır demiyor mu? nasıl fatura kesebiliyorlar mesela? vergisel kısmı nasıl oluyor bunların?




 
Kimse hayırdır demiyor.
Yaşadığım yerde böyle sahte marka satan büyük bi mağaza vardı. Adamları batırdılar. Yakalamak zor, kanuni açık var, kimse uğraşmak istemiyor.

  • [GODDARD]  (16.10.19 21:56:30) 
ülkede denetim diye bir şey kalmadı. eskiden adibas falan görüp dalga geçerdik. şimdi sahteciler o çabaya girmeye bile gerek görmüyor.


  • sinek kral  (17.10.19 00:39:42) 
500 tl lik ayakkabıyı 100 tlye veriyor. fiş fatura kimin umrunda ki?


  • mikahakkinen  (17.10.19 09:03:21) 
kişinin yaptığı faaliyetin kanunen yasaklanmış olması, vergi mükellefi olmasına engel değil. yani işin vergi/fatura kısmı, yapılan işin yasal olmasını gerektirmiyor (vergi usul kanunu madde 9).

örneğin gelir vergisi kanunu 82. maddesi beyan edilecek arızi kazançlardan bahseder. 2. bendinde şöyle bir cümle vardır: "... ihale, artırma ve eksiltmelere iştirak edilmemesi karşılığında elde edilen hâsılat". yani bildiğin rüşvet. adam diyor ki ihaleden çekilme karşılığı rüşvet alırsan bunu gelir olarak beyan edeceksin.

o yüzden vergi/fatura bu işe engel değil. adam gayet sahte ürünü, vergi kanunlarına gayet uygun şekilde faturalı maturalı satabilir. uyuşturucu bile satabilir.
  • kibritsuyu  (18.10.19 01:51:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.