[]

Kanal tedavisi sonrası diş ağrısı?

Sevgili Hipokratuslar;
Gün itibariyle kanal tedavisi oldum, üzerinden üç saat geçti ve yavaş yavaş ağrımaya başladı. Şu anda ise bayağı rahatsız edici bir şekilde ağrıyor. Doktor 2 gün ağrıyabileceğini söyledi fakat bu kadarını tahmin etmiyordum. Bu ağrı normal midir? Yoksa olağan dışı bir durum mudur?



 
antibiyotik ağrı kesici falan verdiyse doktorunuz onları kullanın. diş etinizdeki uyuşturucunun etkisi geçiyordur.
eğer dayanılamayacak gibiyse doktoru arayıp ağrı kesicinin dozunu arttırın.

  • voiceofthemysteron  (15.04.10 19:05:00) 
O kadar ağrımaması lazım. Diş hekiminizi arayın, hemen gel diyecek büyük ihtimalle.


  • sourlemonade  (15.04.10 19:14:15) 
bir ağrı kesici yazmadı fakat "ağrıdığında ağrı kesici alabilirsin" dedi. alalı yarım saat oluyor bakalım ne olacak :)


  • okanlash  (15.04.10 19:16:16) 
Normal olmamalı. Gerizekalı bir dişçi yüzünden benzer bir sorun yaşadım (gerizekalı olduğu için dişçi diyorum dikkat edersen), 3 kere telefon açıp tehditler savurduktan sonra kliniğin başındaki beni geri çağırmak zorunda kaldı ve dişi boşalttı, çaktırmamaya çalışsa da tedavinin hatalı yapıldığını ağzından kaçırdı. Bekleme ve git. Ha diyelim gidemedin, sert bir ağrı kesici alman gerekebilir.


  • sui  (15.04.10 19:30:19) 
sanırım bu ağrı bir süre devam edecek. doktorun yönteminden mi, yoksa başka bir şeyden mi bilmiyorum. kimisi ağrır, kimisi ağrımaz diyor. bu nasıl bir ikilem anlamadım.


  • okanlash  (15.04.10 20:04:24) 
benim 3 ya da 4 dişim kanal tedavili. ama hiçbirinin tedavisi 1 gün sürmedi, en az 1 hafta 2şer gün arayla doktoruma gittim, her gidişimde önce temizledi sonra ilaç koydu. hatırlarım 2 hafta boyunca gittiğimde oldu. ne biçim kanal tedavisiymiş öyle bir günde bitecek anlamadım valla. normal olarak ağrımaması lazım, zaten kanal tedavisi demek dişin sinirlerini öldürmek demek, siniri ölmüş bir diş neden ağrısın ki? benim kanal tedavisinden anladığım bu.


  • copy paste  (15.04.10 21:01:00) 
açıkcası araştırmadan gitmiştim doktora. hayatımda da ilk defa kanal tedavisi oldum. belki sinir bölgeleri değil de başka yerler ağrıyordur.(kanala inen bölgelerdeki sinirler) tek günde bitmesi de iltihap miktarıyla orantılıdır diye düşünüyorum.


  • okanlash  (15.04.10 21:09:47) 
parol ağrı kesici yut, diş doktorları hep bu ilacı verir ;) :)


  • gizem_k  (16.04.10 01:21:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.