[]

Apartmanda koku

Arkadaşlar merhabalar.

Apartmanda kim olduğunu tespit edemediğim bir komşu sabahin köründe soğan kavuruyor, her sabah oluyor bu.
Kapıyı açtığımız anda o koku eve doluyor tüm apartmanı sabah sabah kavrulmuş soğan kokusu sarıyor.
Tek tek kapıları koklayıp bulamayacağım, apartmanda diyolag da iyi değil pek muhabbet yok kimseyle.
Şimdi sorum şu apartmanın girişine bir yazı asacağım ama tam olarak ne yazacagimi bilemedim.

Bana örnek yazı önerir misiniz?
Bıktık kokudan :(

 
"lütfen soğanlarımızı mesai saatleri dışında (17:30'dan sonra) kavuralım."

- kıl kuyruk sitesi yöneticisi ahmet kıl.
  • cemiyetinünlüsiması  (16.10.19 12:10:25) 
İnsanların saat kaçta ne pişireceğine karışmak gibi bir hakkınız olduğunu sanmıyorum


  • cay koy geliyorum  (16.10.19 12:11:05 ~ 12:11:58) 
Aynı ama bir insan neden sabah sabah soğan kavurur ki ve bu koku nasıl tüm apartmanı sarar.
Ben de evde yemek yapıyorum mutfak harici evin hiçbir yerinde soğan kokmuyor onu da pencereyi kapıyı açıp havalandiriyorum yemek pişene kadar o koku da gidiyor.
Bunlar apartmanı kokutuyorsa evleri ne haldedir?
  • kirmizipilotkalem  (16.10.19 12:13:17) 
muhtemelen giris kapisini aciyorlar havalansin diye.

yaziyla degil de biraz takip edip daireyi belirleyip kapiyi actiginda komsu kapiyi kapatir misin kokuyor apartman diye rica etmek uygun olur.
  • jimicik  (16.10.19 12:18:08) 
Seyyar börekçi lahmacuncu vb var apartmanda muhtemelen. Kapının önünde arabası varsa ordan bulutsun kim olduğunu. Abi bi çare bulalım de.


  • Tears of Devil  (16.10.19 12:22:35) 
ay komşum tuzum bitmiş, ay komşum sende şeker var mı misafirim gelecek,vs vs gibi bahanelerle hepsinin kapısını çal bi sabah. kim olduğunu anlayınca gerisi kolay :d


  • '  (16.10.19 12:27:34) 
Saat kaçta kim ne yemek yapacak karışamazsınız, ama düzgün bir davlumbaz kullanımı ile o kokunun önüne geçebilirsiniz.
Bu konuda bir yazı asın apartmana.

  • SiyamkedisiZorro  (16.10.19 12:51:58) 
kendi evinizde soğan kavururken evin hiçbir yeri kokmuyorsa, başka zaman, farklı yemek kokuları da gelmiyorsa apartmandaki dairelerin havalandırmasında sorun yoktur.

soğanı kavuran kişi; bırak davlumbazı, büyük ihtimalle evinin penceresi bile olmayan, yerin iki kat altındaki kapıcı dairesinde yaşayan apartman görevlisidir.
  • kibritsuyu  (16.10.19 13:13:15 ~ 14:36:04) 
@kibritsuyu apartmanın bodrum katı yok.
Havalandırmadan bazen koku geliyor banyoya fakat bu koku havalandırmadan gelmiyor direkt dış kapıyı açınca apartmanın içini sarmış oluyor.


*Birde bildiğim kadarıyla seyyar börekçi lahmacuncu da yok sanayi ilcesi burası herkes fabrika işçisi.
  • kirmizipilotkalem  (16.10.19 13:21:29) 
Bazı günler bizim apartmanda da oluyor. aynı şekilde ben de çok rahatsız oluyorum. farkettiğim kadarıyla da her yemek yapılan evden koku gelmiyor.

buradaki sorun insanların saat kaçta ne pişirdiği ile alakalı değil, asıl sorun yemek pişirirken aspiratör/davlumbaz/cam açmaması (gördüğüm kadarıyla bazı kişiler bunu alışkanlık haline getirmiş, mutfağında havalandırma olduğu halde açmayan kişiler var) ve bütün kokunun apartman içerisine gitmesi.

eğer durum bu şekildeyse "apartmanın içerisine rahatsız edecek derecede yemek kokusu gelmektedir,apartman sakinlerinin yemek pişirirken aspiratör/davlumbaz vs. çalıştırılması hususunda hassasiyet gösterilmesi rica olunur (vs.)" gibi, rahatsızlığınızı belirtir bir şekilde yazı yazabilirsiniz. ya da apartman yöneticisine söyleyin uyarı yazısını bu şekilde assın.

biz yöneticimize söylemiştik, o da buna benzer bir yazı asmıştı. sorun büyük ölçüde azaldı.
  • isyankar tosbaga  (16.10.19 16:42:44 ~ 16:44:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.