[]

Irak'a enka ile mühendis olarak gitmek

Arkadaşlar merhaba, önümüzdeki ay enka vasıtası ile ırak'a mühendis olarak gideceğim, deneyimli abilerden tavsiyelere ihtiyacım var. Ayrıca Irak malum karışık, sizce bir sorun sıkıntı olabilir mi.




 
nereye gidiyorsun onemli olan bu. korfez bolgesine mi?

enka'da calisan 2 kisi biliyorum. birisi universiteden arkadasim hala calisiyor digeri abim. gecen sene arabistanda konsolosluk yapiyordu. begenmedi ve kavga ederek ayrildi. hem enkaya hem de arabistana artik sicak bakmiyor.

su am kendisi irakta korfezde baska firmada calisiyor. santiyelerinde tank var. tank ile korunuyorlar. yabanci firma. hepsinin altinda toyota jip ve ve jiplerin altinda 10 cm kalinliginda beton var. bombalara karsi donanimlanmis.

su son 1 haftadir elektik internet falan yoktu. tabii benim valide kafayi yedi. ulasamiyoruz savas basladi ne olacak vs.

enkada konsolosluk ya da elcilik yapacaksiniz sizin santiyeye bir sey olmaz. ama santiye disina cikmak tehlikeli. her zaman ucus yapilamiyor malum durumdan oturu.

enkada iyi bir proje mudur varsa mutlu olursun, proje mudur kotuyse bi cacik olmuyor.

orada terfiler maaslar ise normalden cok farkli isliyor demisti abim. kac senelik olursan ol kidem kademe olarak yukselmezsen ayni kaliyorsun mi dedi yoksa kidemin onemi yok yilina gore maas mi aliyorsun dedi ne oyle bir seyler.

maaslae yuksek olmuyor primler ile takviye yapiliyor bunu arkadastan da biliyorum.

dedigim gibi proje mudurunun iyi olmasina bagli.

abim giderken dolar uzerinden anlasti sonra turk lirasina cevirdiler sonra giderken belirli konumda gitti orada o konum yok diye kisim sefi diye daha alt kadroya falan koydular maasini dusurduler rezil rezil isler. abim de kavga etti ve ayrildi.
hatta bi ara epey bi darlanmisti. olm ne darlaniyorsun sikma canini hangisi yamuk yapiyorsa goster bana dagitayim beynini falan demistim. o derece darlamislardi adami. sonra zaten arabistansan ayrildi. araplardan da nefret etti ben bu kadar pis bi millet gormedim annemi de haccaacca yollamam dedi geldiginde de tum elbiselerini dogrudan attirdi. oralarda giyinmis oldugu. neyse konudan uzaklasmayayim.

ne hayallerle gidiyorsun bilmiyorum umarim mutlu olursun ama enka buyuktur kurumsaldir diye dusunme olay proje mudurunde bitiyir.

10 yil once de diyordum simdi de diyorum birader inanmazdi bana simdi hakliymissin diyor. insaat isinde ne yda turkuaz ne gama ne turkerler ne limak ne mapa ne calik ne cengiz ne sembol ne enka hepsi yalan.
tek aga var o da alarko. cok iyiler. alarko'ya bir sekilde girmeye calis aklinda olsun. ustteki firmalarin hepsinde calismis bir sekilde tecrube edinmis birisi olarak soyluyorum.
  • turbo sadık  (16.10.19 12:20:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.