[]

gigabyte b450 aorus pro anakart hk. teknik soru

gigabyte b450 aorus pro üzerinde amd ryzen 7 3700x işlemci kullanıyorum.. az önce bios son güncellemesini yaptım.. aşağıda paylaştığım sayfada benim işlemcinin olduğu satırda GPUFrequency kısmında N/A ( desteklemiyor ) yazıyor.. ne anlama geliyor? 3. nesil işlemcilerle alakalı bu anakart için bir kısıt mı var?

www.gigabyte.com.tr

asıl mevzu.. bilgisayarı açtığımda 10 - 15 saniye siyah ekran ardından boot menü ve windows yükleme ekranı geliyor.. yeni toplanan bir bilgisayar için normal bir durum değil.. bu anakart kullandığım işlemciyi tam anlamıyla desteklemiyor mu sizce?

sistem özellikleri;
CPU: AMD Ryzen 7 3700X 4.4GHz
GPU: MSI GeForce GTX1660Ti GAMING X 6GB
ANAKART: GIGABYTE B450 AORUS PRO
RAM: Adata 32(8x4)GB XPG Spectrix D40
M.2 Slot 1: Adata XPG SX8200 Pro 256GB
M.2 Slot 2: Adata XPG SX8200 Pro 1TB

 
notları dikkate aldım.. zaten kullandığım anakartta bir anda son sürüm bios güncelleme yapılmıyor.. f1 sürümü ile aldığım karta 10 farklı bios güncellemesi yaptım şuana kadar..

2 ram söktüm, 2 ram ile denedim yine aynı problem..

10 - 15 saniye siyah ekranda kaldıktan sonra windows yükleme ekranı geliyor.. bu benim için sorun değil, bekliyoruz açılıyor sonuçta ama m.2, ram, işlemci bu kadar para harcamışken eski dizüstü bilgisayarımda 2-3 saniyede oturum açmak koyuyor adama..

işin kötüsü bu konuyla ilgili hiç bir kaynak yazı veya video bulamadım ya..
  • synche  (16.10.19 21:01:43 ~ 21:03:01) 
uefi kurdum.. aorus logosu var.. onları da denerim ama sorun başka.. :/

hazır buradasın şunu da ekleyeyim..

bilgisayar güç tuşuna bastık, 10 - 15 saniye usb aygıtlarına falan da güç vermiyor..

örnek; bu süre geçtikten sonra klavye mouse rgb'leri yanmaya başlıyor..
örnek; bu süre geçtikten sonra sıvı soğutma fanları çalışıyor..

cevapların için ayrı ayrı teşekkürler.. anakart üzerindeki uyarı ledlerinde bir şey var mı ona bakacağım işten çıkınca.. yine rahatsız ederim.. saygılar..
  • synche  (16.10.19 21:13:22 ~ 21:16:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.