[]

Borc para

Bi arkadasima 1000 tl verdim. Kenarda hep 2k tutarim kotu gun parasi niyetine. Eksildikce yemem icmem onu tamamlarim. Arkadasa da burdan verdim yani kendimi zora sokmadim. Arkadasim boyle bi param oldugunu bilmiyor. Yani meblag yuksek degil tabi de yani kenarda param oldugunu bilmiyor.

Yakin arkadasim. Cimri degildir. Sorumsuz degildir.

Bu 1k yi 15 gun sonra vericem diye aldi. Yillardir ilk kez aramizda paramevzusu oldu. 1 ay gecti. Benim parayi verebilecek misin diye sordum bi gun. (15 gun gecti biz gorusuyoruz hic lafini etmemisti). Dedi ki bi 15 gun daha verir misin. Ok dedim. Oldu 45 gun.

O gun bugun de gorusmuyoruz. Naber diyorum cevap yok. Okundu yapiyor ama. Sonra 2 gun sonra falan canim cok yogundum yazamadim. Iyilik ya ayni iste diyor. O kadar...karsilikli konusma yok.

Gecen mesajla bu sefer ihtiyaim oldugunu soyledim. Okundu yapti ama cevap gelmedi.

1k ugruna arkadasligim bitti ona uzuluyorum. Sogudum ben de kendisinden. Arti o da konusmuyor zaten artik.
Calisiyor bu arada. Evi var. Kira vermiyor.
Ne bu simdi. Daha da isteyemeyecegim ama benim icin buyuk paraydi borc da.

 
"benim icin buyuk paraydi borc da."

sizin için büyük olan tutarları borç vermemeniz gerektiğini böylece öğrenmiş oldunuz. tecrübe iyidir.
  • cemiyetinünlüsiması  (15.10.19 21:54:29) 
iyi niyetinizi suistimal ettigini dusundugu icin utaniyor olabilir. karsina borcunu odeyerek cikmayi tercih ediyor muhtemelen.

bin lira icin arkadasligini bitirecegini sanmam.
  • brkylmz  (15.10.19 21:58:44) 
parayı da arkadaşını da unut artık. geçmiş olsun. kimseye hiç bir zaman size dokunacak miktarda borç vermeyin.


  • bisorumvargaliba  (15.10.19 22:00:36) 
arkadaşa borç verilmemesi gerekiyor ya 100 200 olsa neyse. kötü olmuş umarım verir ama cevap bile vermediğine göre vermez o parayı. tecrübe olmuş.


  • sanguine mcqaer  (15.10.19 22:08:56) 
bence de parayı bulamadığı için utanıyor çok yakınsanız. getirir diye düşünüyorum. bekleyin sadece bir açıklamayla gelecektir.


  • anarsika  (15.10.19 22:27:31) 
Saçmalamış,sizin düşündüğünüzü o neden düşünmez acaba ? Ulan 1000 lira için biter bu arkadaşlık diye neden düşünmez?


  • alicandan  (15.10.19 22:30:39) 
bin lira için arkadaşlığımızı bitirdin diye mesaj at.
o da aynı mesajı sana yazacaktır.

  • ayaklibalik  (15.10.19 22:40:50) 
kim para isterse istesin "valla şu an hiç param yok hatta eksideyim :))" diyorum.
hem arkadaşlığım devam ediyor hem kafam rahat ediyor.

bu kafaya ulaşmam kolay olmadı ama %100 çalışıyor, kesin bilgi.
bunu yapmak için de sağa sola bende şu kadar para var dememen gerekiyor bu arada.
  • işimdeyim gücümdeyim  (15.10.19 23:40:30) 
borc alırken ve harcarken kolay öderken zor gelir. gereksiz gerginlikle parayı hepten kaybetme bence.

karşındakinin zora düşmesi lazım yoksa parayı ödemesi uzayacak. kafasında muhtemelen rahat olunca öderim, 100 lira kaçmıyoruz ya, 1000 lira için sıkıntıya mı düşecek gibi düşünüyor. telefonla arayıp bir tarih iste. mesela ayın 5inde kesin ödeyeceğim gibi. bu paranın o tarihte çok net biçimde lazım olduğunu (bişey taksidi, ödemesi falan) gelmezse ciddi sıkıntı çıkacağını hissettir. ancak böyle psikolojik baskı ile alırsın.
  • orpheus  (16.10.19 00:56:52 ~ 00:57:21) 
kim para isterse istesin "valla şu an hiç param yok hatta eksideyim :))" diyorum.
hem arkadaşlığım devam ediyor hem kafam rahat ediyor. +1

bu kafaya ulaşmam kolay oldu, kendimi bildim bileli cimriyim, üç kuruşun lafını yaparım, böylece alacak verecek işlerinden uzak olurum, üç kuruş için arkadaşlıklarım bitmez
  • dafuq  (16.10.19 03:13:43) 
geçmiş olsun arkadaşlık bitmiş. şanslısınız ki nispeten ucuza önemli bir ders aldınız.


  • neverlose  (16.10.19 09:47:43) 
Borç vereyim de mi kötü olayım, vermeyeyim de mi kötü olayım derler :) siz vermeyi tercih etmişsiniz. Geçmiş olsun. Ben bu durumlarda kendime bi sınır çizdim. Kardeşlerim dışında ne kimseden borç isterim ne de borç veririm.

Bence zaten arkadaşlığınız eskisi gibi olmayacak, o parayı illaki kurtarmam geregk diyorsan arkadaşını ara, tarih iste. Sonra da kırtasiyeden bi senet al, tarihi at, imzala diye önüne koy. O gün içinde getirir parayı.
  • antihero  (16.10.19 10:04:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.