[]

iş değiştirip depresyona girmek

iş değiştirdim ve mutlu hissedemiyorum. yaptığım iş kağıt üstünde güzel, maaşım eski işime göre iyi, imkanları iyi, ofis ortamım ve çalışma şartları iyi.
özel sektör değil, yarı kamu kurumu olduğu için çok farklı bir anlayış hakim. sanırım en başta yapıya adapte olamadım. kurumun çalışanları, iş yapış biçimi ve insan kalitesi ise sorunlu. olumlu bir nokta olarak en tepedeki yöneticiye bağlıyım, ondan görece memnunum. birim olarak başka birimlerle ortak iş sınırlı ve hiç arkadaş edinemedim. birlikte iş yapma kültürü zorlu olduğu için, insanların anlayışları kıt olduğu için görev alanım itibariyle benim başarımı ve motivasyonumu da etkiliyor bu durum.
herhalde üç ay dolacak ve bu şekilde ilerleyeceğim. her gün borsa gibi moral seviyem dalgalanıyor, terapiye bile başladım.
önerilerinizi alırım bir dal.

 
yavaş yavaş adapte oluyor insan. eski ortamdan yeni ortama geçişte normal. alışacaksın.


  • lcha  (15.10.19 16:57:18) 
geçer, geçecek..


  • duster  (15.10.19 16:58:26) 
aynı durumdayız galiba. bu hafta 1. ayı dolduruyorum. maaşı iyileştirdik, şartlar bir nebze güzel ama ne bileyim alışamadım. işler baya yoğun, her taraftan talep geliyor. bi durun a*g.


  • datnet  (15.10.19 16:58:45 ~ 16:59:29) 
sirf is yerindeki is yapis bicimi senin favorin degil diye direkt depresyona girmek tuhaf bence. boyle bir seyden bunalim ariyorsan hayat gecmez. terapiye devam.


  • hot potato  (15.10.19 17:06:52) 
ben de is degistireli 3 yili gecti, eski isime gore tum imkanlar fazlasiyla iyi ama insan kalitesi sifirin altinda. cok zorlaniyorum kimseyle iletisimi ilerletmek bile gelmiyor icimden az sevdigim (ya da sevmiyor olmadigkm diyelim) 1-2 kisi disinda hic kimseyi sevmiyorum bugun ayrilsam yarin bir daha sonsuza kadar gorusmeyi aklimdan bile gecirmem.

ama sartlar cok iyi, piyasaya gore gayet iyi durumdayim. kendimi dogu gorevindeymis gibi dusunup nasilsa bir gun bu da bitecek diye gazliyorum her gun. cunku gunun sonunda o insanlarla iletismek icin degil para kazanmak icin ise gidiyorum. kimseyi sevmesem ve hicbiri tarafindan sevilmesem de mesai bittigi anda benim icin yok oluyorlar.

yani kisacasi evet alisabilirsin belki ama alisamayabilirsin de. yine de sartlar daha iyi oldugu surece kabullenip sineye cekiyorsun.
  • in vino veritas  (15.10.19 18:51:08) 
3 ayda alisamadiysan cik bence.
Maddiyat onemli hem de cok onemli ama sagligin daha onemli. Sevmedigin, alisamadigin isin insana neler yapabildigini cok iyi bilirim.
Gerci in vino 3 yildan bahsediyor.
Demek alisamayip sevemeyip calisilabiliyor dicem de in vinodaki his bende de var cogu zaman. Bosver sartlarin iyi dayan diyorum kendime genelde. Ama seninki baska bi boyut gibi. Zorlama kendini alisamiyorsan alisamiyorsundur. Bence 2, 3 ay is bak, bi seyler cikinca gidersin. Cikmazsa da harcamalari minimuma cekip biraz kenara normalden fazla para atmaya bak. Hazir hissettiginde cik baska bi sey bulmadan. Sonra sakin kafayla bakarsin yoluna yine.
  • Flipsflops  (15.10.19 21:19:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.