[]

İstanbul Kartal'da yaşam nasıl?

Eksileri artılarına göre daha mı fazla? Sosyalleşmeyi seven (öyle sabaha kadar partiler değil de, daha çok dışarıda arkadaşlarla buluşma vs.) biri için öneriyor musunuz? Cevabınız evetse, hangi bölgelerden kiralık ev bakalım?




 
Kartalda herhangi bir yaşam yok. Dışarıda arkadaşlarınızla buluşmak için varsa arabanızla, yoksa toplu taşımayla bir yerlere gitmeniz gerekecek büyük ihtimal. Kartalda öyle gidip oturulacak pek bir yer yok.
Sahil tarafı en nezih yeridir. Toplu taşıma kullanacaksanız kartal veya atalar tren istasyonuna yakın, sahil tarafında bakabilirsiniz.

  • cay koy geliyorum  (15.10.19 16:27:16) 
kartalin bazi yerleri iyidir bazi yerleri kotudur. takilacak eglenecek yer de girla var. eskiden kartala oturuyorum diye boburlenerek derdi. bazi bolgeleri kotu ismini de orasi kotu yapti.


  • turbo sadık  (15.10.19 16:37:50) 
kartal merkezi referans alarak yazıyorum, e-5 üstü dağ tepeleri de kartala bağlı, dikkat et.

ulaşım kolay,
denize giriyorsan adaya yakın
iş yerine kolay ulaşırsın.
alış veriş çarşı pazar için merkezi bir yer
tutucu değildir

sosyalleşemezsin
eskiden beri işçi semtidir
sosyoekonomik ve sosyokültürel açıdan vasattır.
deprem açısından risklidir.

*kartaldan kadıköye gidildikçe refah ve sosyal açıdan yaşam standartı yükselir. kartaldan daha doğuya, tuzla yönüne gidildikçe düşer. böyle hesap yapabilirsiniz.
  • jimjim  (15.10.19 16:39:25 ~ 16:40:44) 
ben kartalı çok severim. kartal merkez tam bana göre. kartal merkezden bakın.


  • sizofren06  (15.10.19 16:47:49) 
Kartal merkez dediğiniz yer neresi? hangi mahalleler / semtler?

sosyalleşmeyi daha çok Kadıköy/Bostancı'da yapan biri için çok zorlanır mıyım?

Bir de @jimjim, Kartal sahil kıyısı dışında aslında zemini çok sağlam diye okudum/duydum. İnşaat mühendisi arkadaşım hatta referans göstermişti.
  • arvuti  (15.10.19 16:52:21) 
kartal merkez; ahmet şimşek koleji, marmaray istasyonu, kartal ido iskele'den kartal mezarlık/9 palmiyeler sitesine kadar uzanan alan ve biraz da kuzeyidir (e-5e gelmeden)

zaten zemin olarak daha sağlam olan ve yeni yapılanmaların olduğu yerler taş ocağı da denen; e-5 ve e-5'in de kuzeyinde bulunan mahallerdir, haritadan bakın, boş vaktinizde metroyla gidip etrafına göz atın size uyuyor mu uymuyor mu diye.

yani seni biz tanıyamayacağımız için bilemeyiz. dedikleir gibi araban vardır, zaten 9-6 çalışan beyaz yakalısındır o zaman çok da farketmez istinyede kalmışsın, kartalda kalmışsın, caddebostanda oturmuşsun.. ama arabam yok ayrıca mahalle havası korunsun, çok arkadaşım var, dışarı çıkıp hemen bi cafede, pubda takılayım,komşularım nezih saygılı tipler olsun, türlü türlü ayılıkla karşılaşmayayım istersen zor. imkansız demiyorum zor.
zaten istanbulda yaşıyoruz bi kaç kurtarılmış bölge haricinde her yerde zor.
  • jimjim  (15.10.19 17:01:49) 
Ben kartalda e5 üstündeyim. Oturduğumuz yeri, ormanı, sessiz sakin olmasını seviyoruz. Araba olduğu için zorlanmıyoruz. Ya araba olacak ya da metro ve marmaraya yakın oturacaksınız.


  • jazzabel  (15.10.19 20:57:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.