[]

duyurunun mühendisleri - enerji depolama

bir firma sahibi bana şu videoyu gönderdi olur mu diye

www.youtube.com

cevabı siz verseniz?

 
Salla hiç uğraşılmaz. 35 tonluk bloğu indirdi vinç, 2. bloğu almak için halatı yukarı geri saracak, ürettiğinin büyük bir bölümü kaybolacak. Ayrıca 35 ton kapasiteli makine öyle animasyondaki gibi zırt diye inip çıkmaz. Bakım onarımı da çok olur. Bu sistem kedi osuruğu kadar anca elektrik üretir.


  • malheiros  (15.10.19 15:43:14 ~ 15:45:01) 
alakalı değil bambaşka bir mühendislik disiplinindenim ama hiç mi hiç mantıklı durmuyor sistem. oturup hesap kitabını çıkarmak lazım ama kendi ürettiği enerjinin çok büyük kısmını kendisi kullanmak zorunda kalır yine. ayrıca üst üste ne güzel vinçler dikmişler, kolay sanırım baya :)

buna en az 10 bakım personeli gerekir ayrıca.
  • avatar is back  (15.10.19 15:48:20) 
Video yorumlarında "1 nisan geçen aydı" demişler hakikaten öyle.

O kadar akla mantığa aykırı şeyler var ki, ilk bakışta göze çarpanlar :

1) Jenga mı lan bu o kadar yükseklikte her şey dengede kalsın
2) O kadar küçük alana o kadar yüksek bir ağırlık basarsa o kule gömülür, en iyi ihtimal yamulur. Altta kalan bloklar patlar.
3) Kullanılacak olan makara, halat, motor, elektronik sürücü, converter ve çelik konstrüksiyon ömürleri yüzünden maddi olarak uygulanabilir olmayacaktır.
4) Yukarı çıkarırken harcadığın enerji ve aşağı indirirken alacağın enerji arasında büyük fark olur. sürtünme kayıpları, konumlandırma esnasında motorlarda harcadığın güç, jeneratör kayıpları, dönüşüm kayıpları derken sana kuş kadar enerji kalır.

Özetle zihni sinir projesi.
  • kimlanbu  (15.10.19 15:49:05) 
olur yaparız sen paradan haber ver deseydin =)

bu tip abuk subuk işlere para harcıyorsa avrupalılar, allah akıl fikir versin.

gidin onun yerine pil geliştirin.
  • kveldulv  (15.10.19 15:55:33) 
teorik olarak evet neden olmasin. matematiksel olarak hesabini yapan bilir. pratik olarak bence de cok akillica degil. ama sanirim su olmayan yerler icin dusunulmus bir sey videoya bakilirsa. su olan yerde en guzeli bunu suyla yapmaktir. hem debiyle frekans kontrolu de daha kolay. bildigin yapay baraj yani, bin yillik teknoloji


  • icim urperiyor  (15.10.19 15:55:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.