[]

gurbetçilerin pasaportları

mesela hakan çalhanoğlu gibi alman futbolcular türkiye milli takımında oynuyor. türk pasaportuna sahip olmaları şart mı yoksa sadece alman pasaportu ile de oynayabiliyorlar mı?




 
expat olarak geçiyorlardır


  • lcha  (15.10.19 15:14:33) 
vatandaş olmadan oynayamaz ya, öyle şey olur mu


  • xvyz  (15.10.19 15:59:28) 
Türk pasaportları var. Almanya bir ara çifte vatandaşlık olayını kaldırmıştı opsiyonlu modele geçmişlerdi; belli bir yaşa geldiklerinde vatandaşlıklardan birini seçmelerini istiyordu fakat sonradan bu sistemi değiştirdiler; Almanya doğumlu çocuklar belirli kriterleri yerine getirdiği takdirde çifte vatandaşlık hakkına sahip oluyorlar ama mesela sonradan Alman vatandaşlığı kazananlar bu haktan faydalanabilmek için kendi ülkesinin vatandaşlığından çıkmak durumunda kalıyorlar. Yani Hakan Çalhanoğlu ya da diğer Alman pasaportu taşıyan Almanya doğumlu futbolcular hem Almanya hem de Türkiye pasaporta sahip olabiliyorlar ama onların anne babası sonradan Almanya'ya gidip sonradan vatandaşlık aldılarsa Türk vatandaşlığından çıkıyorlar.


  • angelus  (15.10.19 16:16:21) 
discoversoccer.info
Şurada şöyle bir bilgi var:

the country you were born in; or
if your grandparent was born in a given country, you are eligible to play for that country; or
if you are married to a citizen of another country, you may play for that country; or
if you are a naturalized citizen (live and work) in a country, you may play for that country.

Vatandaş olmasa bile Türk milli takımında oynayabiliyorlar. Yalnız bir kez Türk ya da Alman milli takımında oynadıysa sonradan karar değiştirip diğer takıma geçemiyorlar anladığım kadarıyla.
  • kobuzchu kiz  (15.10.19 16:21:24) 
"pasaport" degil birader aradigin kavram "vatandaslik". spor gazetesi jargonuyla sormussun soruyu.


  • hot potato  (15.10.19 17:04:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.