[]

bina sağlamlık testi

evet odamdaki bir kolonda büyükçe bir çatlak var ve bina sağlamlık testi yaptırmak istiyorum nasıl bunu en kısa zamanda yaptırabilirim? kolondaki çatlak derin görünüyor ama sıva çatlağı olup olmadığını anlamak istiyorum nasıl en kısa zamanda bunu bir bilirkişiye gösterebilirim?




 
Kolon çatlaksa çatlaktır. Sıva çatlağı değildir.


  • sorusor  (15.10.19 02:51:13) 
Belediyeden mimar mühendis ücretsiz geliyor ama doğru düzgün bir şey söylemiyorlar. Yapı denetime başvurmanız daha dopru olur. Tüm bşnayı inceler ama pahalı.


  • sorusor  (15.10.19 02:52:32) 
@sorusorun dediği gibi yapı denetim firmaları değil. yapı denetim firmalarının işi başka. bina yöneticisiyle irtibata geçerek, kontrol yapan firmalardan biriyle anlaşmanız gerekir.

ciddi bir hasar varsa; belediyenin yapı kontrol müdürlüğü tespit edebilmekte.
şubat ayından beri belediyeler daha hassas, şöyle örnek veriyim. karot alınarak belediye kentsel dönüşüm müdürlüğünde 5 yıl önce riskli yapı tespiti yapılmış 6306 kanuna tabi yapılar için hiçbir işlem yapılmamaktaydı, birçok bina riskli yapı şerhi aldı ancak hala yaşamaya devam ettiler. istanbul kartalda yıkılan bina sonrasında belediyeler bu tespit edilen binaları boşaltmaya başladı.

yani demeye çalıştığım şey, bu işe bulaştığınızda işlem sadece tespitle kalmayabilir. bina boşaltmaya kadar sonu var.ciddi bir mesele hemen hareket edin.

bina riskli yapı ise, binanıza boşaltma kararı çıkabilir. elektrik ve su kesilir ve zabıta binayı boşaltır.

binanın bodrum katı varsa oradan fotoğraf, kendi odanızdaki kolondan fotoğraf, istanbuldaysa adres bilgilerini bana gönderirseniz ön inceleme yapabilirim.

iş yaptığım belediyelerden birinin sınırları içerisindeyseniz detaylı incelerim.
  • disardayim  (15.10.19 03:36:40) 
disardayim +1

son zamanlarda gelip özellikle karot aldıkları binalarda çok da detaya girmeyip
"oo baya kötü durumda burası" diyerek dönüşüme zorluyorlar.

öncesinde apartman yönetim olarak toplanıp karar alırsanız daha faydalı olabilir.
  • angelofdeath  (15.10.19 08:25:57) 
Bina kaç yıllık? Yapım yılı nedir?

Yani özetle binanın yaşı 99 depreminden eskiyse kesin riskli yapıdır, bizzat kendim ona yakın binayı yıkıp dönüştürdüm. Yüzlercesini de dönüştüren arkadaşlarım var, eski olup da yıkılırken ekskavatörü zorlayan bir tane bile bina görmedim.

Hepsi kağıt gibi yıkıldı, betonun içindeki hurda demiri çıkarmak için kepçeyi bir iki kere betona vurmak yeterli oluyor, kurabiye gibi dağılıyor betonlar.

Bazen mesela eski bir binanın bahçe duvarı filan hazır betonla yapılmış oluyor, binayı kağıt gibi yıkıyor ekskavatör ama mesela o hazır betondan yapılmış bahçe duvarını parçalarken bazen kovan dişi kırılıyor.

Tekrar özet geçeyim, bina 20 yaşından eskiyse çürüktür, çok keskin konuşuyorum her zaman, belki de korkutuyorum ama gerçekler acı. Alın size ücretsiz test.
  • John Bloor  (15.10.19 09:06:42) 
Öncelikle bu ücretsiz yapılabilecek bir test değil. 4-5 karlı yerler için en son 4 bin tl civarındaydı fiyatlar.

Eğer belirli bir katın üzerinde apartmansa ve yumuşak katta oturmuyorsanız sadece sizin dairenizden numune alarak olmaz ayrıca. yumuşak kat diye bir kavram var. Genelde giriş katlar en çok bu tanıma uyar. Kavramları bilmeseniz bile resimlerden bu kavramı anlayabilirsiniz.
www.imo.org.tr
  • filipis  (15.10.19 09:26:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.