[]

yemek mevzusu

iyi geceler duyuru,

tek başıma yaşıyorum, iş güç okul çamaşır derken yemeği son zamanlarda ihmal edip hep dışardan yediğimi farkettim.

diyorum ki, artık toplu yapıp buzluk-buzdolabı neyse atayım üç dört günlük yemeğim dolapta hazır olsun.

aklıma ilk köfte geldi tabi. ama önerilere açığım. var mı aklınıza gelen çıkarıp ısıtım hemen tüketebileceğim şeyler.

 
Bakliyatları (kuru fasulye, nohut, börülce vs) önceden haşlayıp buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atın; lazım olduğunda çıkarıp normal yemek haline getirmeniz 15 dakika sürmez. Hatta yemeklik soğanları toplu halde robottan geçirip onları da tekli porsiyonlar halinde buzluğa atarsanız bayağı pratik olur.

Börek sarıp atabilirsiniz yine buzluğa. Tavuk göğüslerini Marine edip buzluğa atarsiniz. Bir gece önceden buzdolabı kısmına cikarirsiniz. Ertesi gün tavada pişmesi 5 dakika. Yanında da makarna, haşlanmış sebze, salata vs.

Zeytinyağlı yemeklerin çoğu buzdolabında 3 4 gün dayanır; pazar günü yaparsanız hafta ici rahat edersiniz. Salata malzemelerini hafta sonu yıkayıp buzdolabına koyarsanız salata hazırlamak 2-3 dakika.

Ispanakları yıkayıp buzluğa atarsanız, çıkarıp yemek haline getirmek en fazla 20 dakika.

Aklıma ilk anda bunlar geldi.
  • fraise  (14.10.19 22:43:51 ~ 22:45:44) 
Bakliyat haşlayıp koymak +1 Hatta buğday, siyah fasulye, maş fasulyesi gibi değişikçe bakliyatlar da koyarsanız, bunlarla aşırı doyurucu salatalar da yapabilirsiniz.

Annem mercimek çorbası donduruyor ufak boy saklama kaplarında. Varsa mikrodalga fırında, o yoksa ufak bir sos tenceresinde ısıtabilirsiniz.

Tavuk haşlayıp didikleyip buzluğa koyabilirsiniz, altına bi pilav yapsanız şahane yemek olur.

Böyle bir soruya uzun uzun cevap yazmıştım ben çok önceden. Bulursam ekleyeceğim buraya.

edit: (git: 1330146)
  • kobuzchu kiz  (14.10.19 22:49:10 ~ 22:51:50) 
asıl gelme amacım duyuruyu takip etmek ama geçen yıllarda ayda yılda bir yemek söylerken son 6 aydır neredeyse her gün dışarıdan bir şeyler söylediğim için de geldim.

öncelikle bakliyat ve çorbalar +1. özellikle çorbalar harika, çıkardığım an yiyebiliyorsun.

ben kıyma sevmediğimden yapmıyorum ama soğan biber domates salça vs ile kıyma kavrulup koyulabilir, makarna vs için ve yemeklerin içine koyulabilir.

ıspanak yikayip buzluğa atmak da iyi olur, çözünmesi için beklemiyorsun. çıkarıp 5 dk da yemeği yapılabilir.

közlenmiş patlıcan biber, yoğurt ve az önce kavurmus olduğumuz kıymayla müthiş olur.

taze fasulyeyi pişirip koyuyorum bir şey olmuyor.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (14.10.19 23:11:28) 
Hemen her yemek buzdolabina atilip sonra isitilabilir. Redditte sundaymealprep var ordan bakip ilham alabilirsiniz


  • beriberi  (15.10.19 06:02:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.