[]

Xpenology remote access yardııım??

ön not: bilgisayar muh, it calisani vs degilim. makine muhendisiyim.
sorularim size cok basit gelebilir veya cok detayli cevap verirseniz hepsini anlamayabilirim. (ama anlamak icin arastiririm) windows'dan baska os kullanmadım diyebilirim.

evimde kullanmak uzere xpenology dsm_ds3615xs_15217 kurulumu yaptim.
evin icinde hersey yolunda ayarlarımı da güzelce yaptım mis gibi.

fakat dışarından erişim için gercek synology olmadıgından dolayı QuickConnect kullanamıyorum. teamviewer var ancak baska bir desktoptan baglandım fakat telefonumdan bağlanamadım o yuzden ise yaramadı. (ya da beceremedim mi?)

duckdns.org'dan bir subdomain'e ip'mi yonlendireyim dedim fakat port acamadim. wan ip'min 100... ile basladigini gorunce uydunetin cgn havuzunda oldugumu ogrendim. sanirim buna double nat deniyormus galiba.
defalarca musteri hizmetlerini arasam da bir sonuc cikmayinca alternatif cozumler aramaya basladim.

zerotier.com'da free hesap var fakat kredi karti onayi istedigi icin tirstim acikcası.

ngrok.com diye bisey gordum fakat bilgisayaraya indirilip kurulan bisey bu. dsm icin hangisini indirecegimi bilemedim.

serveo.net kuruluma gerek olmayan bisey ararken cikti karsima ama dsm'nin terminali nerde onu bilmiyorum.

"sen cok yanlis yerdesin kardeş soyle bir cozum var" seklinde yonlendirebileceginiz bir yol var mi?
en azindan onu arastirip uygulamaya calisayim.

zaman ayiran arkadaslara simdiden cok tesekkur ederim.

 
mühendislik işe yaramış.
port yönlendiremiyorsun çünkü öyle işte. en güzel yolu statik ip kiralaman. böylece sana ait bir ip olacaktır.

onun dışındaki çözümleri de doğru bulmuşsun hatta çözümü de vermişsin. serveo işe yarar ama komut satırında çalıştırman lazım. dsm'nin komut satırını bulman lazım yani.

ayrıca dsm native çözümü olarak bir metod var mıdır bakmak lazım tabi. ben misal amazon ile kullanıyordum dsm nin tamamı amazon da mirrorluydu.
  • ozdek  (14.10.19 22:31:47 ~ 22:34:37) 
Gayet güzel ilerlemişsin, CGN olduğunu fark edip umudu kesmen bile bir IT'ci potansiyelin olduğunu gösteriyor :) Ozdek haklı, aylık 10 küsür liraya sabit IP alıyorsun, port yönlendirip istediğin yerden bağlanıyorsun. Ancak şifrelerini çok güçlü tutmayı unutma, dışarı açtığın her kapı bir tehlike aynı zamanda.


  • roket adam  (14.10.19 23:14:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.