[]

Bobrek tasi ve ucak yolculugu

Son 5 ayda 3 tane bobrek tasi dusurdum. Onun oncesinde 8 sene once tas dusurmustum. Yani su son aylari saymazsak, surekli bir sIkIntim yoktu. Ne yazik ki bobreklerimde hala bir kac tane tas mevcut. Doktorum Rowatinex ve Apranax fort plus verdi. Rowatinex henuz kullanmadim ama sozlukte herkes ne kadar mucizevi oldugunu yazmis. Simdi sag bobregimde ara ara sok gibi bir kac saniyelik gelen agri oluyor. Iki sorum olacak, bilenler cevaplarsa sevinirim.

1- rowatinexi agri baslamadan yani su anda alsam bir faydasi olur mu?
2- en onemli sorum bu aslinda. Bu haftasonu 12 saatlik ucak yolculugum olacak. Bobrek tasi dusurenler halimden daha iyi anlar ama bu agri basladiginda yerinde durmaya imkan yok. Boyle durumlarda ucakta guclu agri kesiciler oluyor mu? Yani oldurmeyip surunduren bir agri oldugu icin nasil mudahale ederler?

Biraz uzun oldu, okuyan ve yardimci olan herkese cok tesekkurler!

 
Uçakta elektroşok bile verebiliyorlar ama ilaç veremiyorlar diye biliyorum. Uluslararası uçuşlarda farklıdır belki.


  • selimcigimisik  (14.10.19 19:52:25) 
Kabin ekibinde doktor olmadığı için uçakta ağır ilaç bulundurmazlar, olsa bile yolculara vermezler, sorumluluğu çok ağır olur. Eğer bir yolcu ağrıdan sürünüyorsa o uçağı en yakın havaalanına indirirler. Yapacakları müdahale bu olur yani. Yanınızda güçlü bir ağrı kesici bulundurup olabildiğinde sakin görünmeye çalışarak uçuşu tamamlamaya çalışabilirsiniz. Bence uçuş başında taş nedeniyle ağrı yaşayabileceğinizi ekibe söyleyin ki sonradan endişeye kapılıp uçağı indirmesinler.


  • mikro patlama  (14.10.19 19:52:54) 
Ağrıdan en dayanılmaz noktaya geldiği varsayalım;

Youtube'da kendi kendine iğne vurmayı öğreten/gösteren videolar var. O esnada tuvalete girip bacaktan veya kabadan kendine iğne yapacaksın. en az 5-6 saat idare eder. Bu ilacın ne olduğunu sen daha biliyorsun enjeksiyon halini alacaksın ve kendine vuracaksın. dikloron+muscoril iyidir , böbrek taşı için ideal midir emin değilim.
  • kanlakarisikyagmur  (14.10.19 19:58:58) 
Dikloron enjeksiyon seklinde de var. peki boyle bir durumda apranax fort plus (icinde codein var) yoksa dikloron enjeksiyon seklinde olan mi beni en azindan inene kadar idare eder? Cok tesekkurler!


  • papalindo  (14.10.19 20:07:29) 
doktor eger adinizi sisteme girdiyse ucusa binemeyebilirsiniz. türkiyede var mi bilemiyorum bu. doktor sisteme girmisse ucusa uygun degildir diye firmalar görebiliyor onu, ucusunuza izin verilemeyebilir.


  • duygusuzromantik  (14.10.19 20:14:39) 
Hmm yok oyle bir sey hic duymamistim. Bobrek tasi agrisi kronikten ziyade her an olabilecek bir sey oldugu icin, oyle bir sey olsa bile bu sebeple ucusa uygun degildir diyebileceklerini sanmiyorum. Yani insallah :)


  • papalindo  (14.10.19 20:22:18) 
Doktorunuza danışarak yanınızda voltaren ve buscopan bulundurabilirsiniz. Benim dayanılmaz ağrılarımı bu ikisi dindirmişti. Bunun dışında uçuştan önce ve uçuş sırasında bol bol su için.


  • yorgunpanda  (14.10.19 22:21:53) 
Voltaren ve buscopan ikilisini daha once denedim ama ne yazik ki hic gecirmedi agrilarimi :( tesekkur ederim!


  • papalindo  (14.10.19 23:02:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.