[]

İş bulma sürecinde

Günlerinizi nasıl geçirdiniz/geçiriyorsunuz? Yeni mezunum, düzenim iyice şaştı geç yatıp geç kalkıyorum, çoğunluklukla evdeyim ve çok sıkılıyorum, bi depresyon beni bekliyor sanırım, siz eler yapıyorsunuz bu sıkıntıyı nası atlattınız veya atlatıyorsunuz?




 
off mezun olunca annemin evine dönmüştüm mecbur, 1,5-2 ay orada kaldım iş bulup taşınana kadar. kısa bir süre belki ama o kadar kötüydü ki bana çok uzun geldi. aynen ben de öğlene kadar yatıyordum. iki tane kedim vardı gelirken getirmiştim, annem kedileri istemiyordu evde. bir de bu şerefsizler annemin çiçeklerini fln kemiriyordu annem iyice çıldırıyordu. birsürü başvuru yapıyordum, hiçbir yer geri dönmüyordu. sadece şu an çalıştığım yerle görüşmüştüm, haber bekliyordum. ananem her gün haber yok mu diye soruyordu (iyi niyetle soruyor ama hiç haber olmadığının yüzüme vurulması çok sinir bozucuydu). iyice bunalıma girmiştim işsizim diye. atlatamadım, iş bulunca atlattım yani.

umarım en kısa zamanda iş bulursun da bu kara günlerin sona erer.
  • pati  (14.10.19 19:04:02) 
sabah 8 de kalkip 1 saat kahvalti, kahve dus uyanma sürecinden sonra 9 da bilgisayar basina gecip aksam 7-8 e kadar mesaiye gider gibi is ariyordum.

telefon aciyordum tek tek firmalara. networking aktivitelerine gidiyordum aksamlari.
  • duygusuzromantik  (14.10.19 20:32:30) 
Hiç yaşamadım bu süreci ama, ben yerinizde olsam o yatma kalkma saatlerini acilen değiştirirdim. Erkenden kalkın, biraz yürüyüş yapın. Yürüyüş yapmak üzerine saatlerce konuşabiliriz o kadar etkilidir psikoloji üzerine. Doğada zaman geçirin yatmak veya eve kapanmak yerine. Ayrıca kariyer için ücretsiz olarak katılacağınız etkinlik, kurs, seminer vs kovalayın. Topluluğa karışacak yerlerdir bunlar ve iş fırsatının nereden geleceği belli olmaz.


  • eksi sozlugun tatli insani  (14.10.19 21:44:01) 
fitness, arkadaşlarla takılmaca, oyun, netflix.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (14.10.19 23:30:42) 
Üniversiteden yeni çıktığımda bu sorun olmamıştı baya yatıyordum falandı mutluydum.

Geçenlerde ilk işimden istifa ettim, çünkü iğrençti ve kaldıramıyordum. Günde yolu da sayınca ekstra 10 saat zaman açılınca, cidden kafayı yiyordum. Dışarı çıkıyordum ama her gün de çıkacak birini bulamıyordum.

Diziler, kitaplar falan ama bir noktadan sonra duruyor insanın beyni falan. Daha çok uyumaya başladım, resmen boşa gün geçiriyordum vs.

Sonra bi gün patladım yeter diyip tatile gittim günübirlik, dönüşte dating falan başladım. İlk çıktığım insanlarla tam uyuşamadık belki ama güzel zaman geçirdim dışarıda falan. Şimdi hayatımın aşkını buldum sanırım da erken konuşmuş olmayayım.

Tabii yine boşa zaman kalıyordu. Hayatımda ilk kez spora yazıldım. Gitmemin tek sebebi sıkılmış olmamdı bence ihtiyacım yok yani. Ve son olarak, hobiler edindim onlara yoğunlaştım.

Keşke oyunlara dönebilsem. Bir girebilsem baya oynamak istediğim şey var ama zamansızlığa alışınca yapamıyorum.
  • aguen  (14.10.19 23:50:12) 
Kariyer.net'ten, Linkedin'den falan iş bakıyordum bir de kendi alanımla ilgili iş bulabileceğim yerleri internetten araştırıyordum. Annemlerle yaşadığım için kira, fatura gibi dertlerim olmamıştı Allah'tan.
Evde pilates, yoga falan yapıp formda kalmaya çalışıyor bir yandan da kitap okuyordum bol bol.

İşe başladıktan sonra herşeyi canının istediği zaman yapmak için fırsatın olmayacak. Bunlar aslında iyi günlerin diye düşünürsen daha çabuk atlatırsın.
  • chitosan  (14.10.19 23:52:23) 
yemek yapmayı öğrendim. günde 4 saatten fazla yürüyerek evin tüm alışverişini yaptım ve 20 kilo falan verdim. örnek olarak ataşehir'den üsküdar'a ya da kadıköy'e yürüyordum.

kafayı yememek için spotify premium a aile üyeliği açtım. müzik ve yürümek beni hayata bağladı. öğlen falan 6 km uzaktaki arkadaşlarıma yürüyerek bir kahve içip geri dönüyordum. ama saat 3-4 gibi mutlaka evde olup akşam yemeğini hazırlıyordum.
  • ozdek  (14.10.19 23:59:45) 
Mutlaka gönüllülük yapın ilginizi çeken bir alanda, eğitim gönüllüleri olabilir, birine yardım etmek, özellikle çocuklar tarif edilemez bir duygu. Bu şekilde dışarı çıkmak size iyi gelecek.

Belediye ve ismek'in kursları var, haftada 1 gün ona da bakabilirsiniz.

Yine bulabilirseniz staj yapabilirsiniz bir yerlerde.
  • kaset  (15.10.19 04:35:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.