[]

Bulaşık makinesi almak

Selamlar.
Yeni bir makine alacak ailem.en iyisi nedir bulaşık makinesinin almışken iyi bir şey almak istiyorlar, neye dikkat etmeli? Bosch iyidir dediler ama emin olamadım. Sitesinden baktık beraber bir tane beğendiler 3000 ama mesela gittigidiyorda güvenilir satıcıda kargo dahil 2600'e satıyorlar. internetten büyük elektronik almadım daha önce, nedir bunun raconu?



 
internetten al. Ürünü satıcı ya servise kargoluyor. Eğer böyle olursa servis ürünü getiriyor kurulum yapılıyor. Ya da eve horoz lojistik tarzı bir firma ile kargoluyor. Sen ürün geldikten sonra servisi arıyorsun. Servis kurulum sağlıyor. Garanti vs. kağıdı imzalıyor.


  • westblack  (14.10.19 16:34:44) 
bildigim kadari ile bosch ve siemens ayni, ayni urunun siemens'ine de bakin, belki daha ucuzdur (7 yildir siemens kullaniyorum, masallah diyelim).

ayrica donanim haberde siemens bayisi olan bir adam vardi, donanim haber uyelerine gercekten konu hakkinda cok bilgi verip daha ucuza satip kargoluyordu. bir bakin isterseniz, adam guvenilir diye biliyorum, esimin ailesi butun beyaz esyalarini 4-5 sene once ondan almis.

edit: bir de uretim yeri onemli diyorlar, ona da dikkat edebilirsiniz.
  • the end of time  (14.10.19 17:28:38 ~ 17:29:03) 
Arçelik Beko, Bosch Siemens kullanıyoruz yıllardır. En iyisi olsun diye çok para vermeyin, 2-3 programlı herhangi bir makine yeterli.


  • orient blue  (14.10.19 17:31:28) 
Üst sepetine dikkat et, bazı gerizekalı tasarımlara bardak dizmek işkence diye duydum.

Bir de o kadar pahalı bir şeye gerek yok, 2-3 programlı olsa yeter. Yerli malı alabilirsiniz rahatca.
  • John Bloor  (14.10.19 17:33:19) 
10 programlı, beş dil biliyor denilen makinelere gerek yok bence. Geçen sene 6 programlı, Arçelik marka bir bulaşık makinesi aldım, sadece 2 programını kullanıyorum.

Ondan önce Aygaz marka bir bulaşık makinesini 20 yıl falan kullanmıştık, bir parçası eskidiği ve o parça artık üretilmediği için atmak zorunda kaldık. Yoksa çalışıyordu. Bu tecrübe bana markanın çok da önemi olmadığını gösterdi.
  • wish i could find a way to disappear  (14.10.19 18:52:05) 
icinin (kenarlar, alt kisim) plastik olmamasina dikkat ediniz. (sepetlerden bahsetmiyorum) plastikler koku yapiyor.


  • 65 derece  (14.10.19 18:57:35) 
Senelerdir Siemens kullanıyorum. Evlenmeden önce aldığım makineyi annemler 22 sene kullandılar, benimkini 17 senenin sonunda başka birine verdim, müteahhit yeni evle beraber makine veriyor diye.
2-3 programlı ucuz olur, döndür dolaş 2-3 program kullanıyoruz zaten savı maalesef yanlış bir sav. Çünkü adamlar senin kullandığın 2-3 programı koymuyorlar o makineye. Mesela kısa programı koymuyor. Bir de dikkat, çatal bıçakları fiti-fiti üst bölmeye teker teker koymaya kasamadığım için ben daha alt modelden seçerek koymuştum.

  • SiyamkedisiZorro  (14.10.19 19:54:21) 
alınabilecek tek marka Miele. 20 yıl sorunsuz kullanırsınız. tek bardak dahi çizmez


  • kitapeli  (14.10.19 20:26:02) 
bu ay yeniledik 10 yıllık bosch vardı gene bosch aldık. bosch resmi sitesinden fiyatına baktık sonra bize en yakın bosch bayisini telefonla aradık elinizde var mı dedik, var dediler tamam fiyatı nedir dedik o da kendi listesinden birebir aynı fiyatı verdi. Peki ben neden internetten sipariş etmiyim size geliyim dedim o anda indirim yaptı.%5 falan kadar.

biz malzeme gelince garantisini de uzattık eskiyi de aldılar(ben napayım evde ikinci makinayı dedik)

başımızdan geçen hikaye bu
  • basond  (14.10.19 22:08:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.