[]

birini dava etmiştim uzlaştırıcı nedir?

Selamlar arkadaşlar.Aileme ağır küfürler eden,bana da tehdit ve hakaret eden birisini savcılığa vermiştim. 3-4 ay oluyor telefonuma adalet bakanlığından mesaj geldi uzlaştırıcımın iletişim numarası vs. bana ulaşacakmış.
İlk defa birini savcılığa şikayet ettiğim için konu hakkında hiçbir bilgim yok.Bundan sonraki süreç için yardımcı olur musunuz? nedir bu ne yapmam lazım vs.



 
Uzlaştırmacı iki tarafla görüşüp ortak yol bulmaya çalışacak. bulunamazsa dosyayı mahkemeye sevk edecek.


  • teknikekip  (14.10.19 11:41:49) 
Tarafları uzlaştırmak için görevlendiren kişiye denir.Uzlaştırıcı size gelip malum şahsı dava etmeyin, bu davadan bir şey çıkmaz, yok yere bir sürü masraf yapmış olursunuz vb akla hayale sığmayacak söylemlerde bulunur. Şaka yapmıyorum zira bize gönderilen şahıs aynen bu üsluptaydı.


  • armen yarakyan  (14.10.19 11:42:02) 
peki davaya devam edersem ne kadar masrafım çıkabilir? Canlı kanıt var ekran görüntüleri operatörden mesaj vs. buna rağmen nasıl bu davadan bir şey çıkmaz anlamadım!


  • soru icin geldim  (14.10.19 11:44:33) 
Çok bir masraf çıkmaz. Avukat tutmazsınız, kendinizi savunursunuz olur biter. Davayı kaybederseniz karşı tarafın avukatı varsa onun ücretini ödersiniz o kadar. Sulh cezada aynı olayları yaşadım.


  • teknikekip  (14.10.19 11:46:18) 
uzlaştırmacı kaç para istiyosun dava açmamak için diye soracak sana. atıyorum 2000 tl verirse uzlaşmayı kabul ediyorum diyeceksin. karşı tarafa soracak bu kadar istiyor diye. kabul ederse para alıyosun dava açılmıyor. etmezse dava açılıyor ve mahkeme süreci başlıyor.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (14.10.19 11:46:47) 
davadan bir şey çıkar, masrafta size kalmaz, ha avukat ücreti vs bir kaç şey ödersiniz hepsi o.


  • Big bada bum bum  (14.10.19 11:47:24) 
Sizce ne yapmalıyım? Az bir şey derken tahmini bir ücret söyleyebilir misiniz? En kötü durum için.


  • soru icin geldim  (14.10.19 12:07:31) 
malesef yanlış bilgiler ile dolmuş sorunun altı.

ceza davalarında sanığın beraatine karar verildiği takdirde aaüt uyarınca vekalet ücreti hazine tarafından ödenir. yani dostum uzlaşmazsan ardından dava açılır, davayı kaybedersen bile cebinden 5 kuruş masraf çıkmaz.

yalnızca kendini bir avukat ile temsil ettirmek istersen ona aranızda anlaştığınız ücreti ödersin.
  • karsiyakaliyiz  (14.10.19 14:14:57) 
@karsiyakaliyiz, kamu davası mı oluyor bu dava? bunda mı davayı kaybetse bile cebinden para çıkmaz arkadaşın? benim de bir sorunum vardı, avukat paran yoksa hiç uğraşma, karşı tarafın parasını da sen ödersin, demişti. Polis de aynı şeyi söylemişti.


  • banacevaplazım  (14.10.19 14:32:10 ~ 14:32:39) 
@banacevaplazim ceza kanununda 2005 yılında yapılan düzenleme ile şahsi ceza davası kurumu hukukumuzdan çıkarılmıştır. bu da şu demek oluyor ki ceza yargılamalarındaki soruşturma/kovuşturma tüm işlemler kamu işlemi ve ceza davaları kamu davaları niteliğindedir. dolayısıyla aslında davada haksız çıkan taraf kamu olup yapılan masraflara da katlanacak olan taraf kamu yani dolayısıyla hazinedir.


  • karsiyakaliyiz  (14.10.19 14:47:00) 
Dostlar çok teşekkür ederim güzel cevaplarınız için.Bundan sonraki süreçte sizce ne yapmalıyım? Ana avrat küfür edip tehdit eden birisinden uzlaşmak için para mı talep edeyim? yoksa uzlaşmayı ret mi edeyim?


  • soru icin geldim  (14.10.19 15:34:44) 
Geri vites yapma bro. Adam ana baci sovmus. Tehtit etmis. Sende kayitlari var. Neyin uzlasmasi amk.


  • all girls dream  (14.10.19 15:46:24) 
Para talep edin. Karşı taraf yaptığının bedelini ödemiş olur, siz de mahkemeyle uğraşmaktan kurtulursunuz.


  • mikro patlama  (14.10.19 17:03:19) 
Ana - bacı - akrabalar filan dahil kaç kişiye sövmüşse kişi başı 2000 liradan al paranı.

Ben olsam geri çekmem ama para bile alsam içime oturur yediremem gibi geliyor.
  • IcedFlames  (14.10.19 18:01:18) 
Soyu sopu bile karıştırdı


  • soru icin geldim  (14.10.19 23:19:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.