[]

baba laptop'ta görüntü yok

merhaba, laptop'um 2010 model. toshiba. üzerinde windows 10 var.(dı) bugün önce açtım. ama ekran simsiyah hiçbir şey açılmadı. ama laptop çalışıyor. fan sesi ve harddisk tepkisi var. bilgisayarcı biri var ona götürdüm. ekran kartı çipi değişmesi lazım dedi. ekran kartında çip de mi oluyor, anlamadım. 300 tl para istedi.

nasıl halledebilirim? kendim.


 
laptop'ta sadece onboard ekran kartı mı mevcuttu? bilgisayarcı açıp bakmış sonuçta paranoya anlamsız diye düşünüyorum ama, hdmi veya vga kablosu aracılığıyla başka bir ekrana (varsa monitör yoksa tv) bağlayıp ekranda problem olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

laptoplarda çip şeklinde anakart üzerine lehimli(çoğu zaman) oluyor ekran kartları. is.alicdn.com şunun gibi. kendi başınıza halletmeniz pek mümkün değil.
  • dr doofenshmirtz  (14.10.19 00:03:04) 
Şunu bi dener misiniz?

Elektriği ve bataryayı çıkarın. Sonra bilgisayarı açıyor gibi açma düğmesine basın.

Sonra tekrar bataryayı ve elektriği bağlayıp bilgisayarı açın.
  • kibritsuyu  (14.10.19 00:06:02) 
@kibritsuyu'nun dediklerini yaptıktan sonra ramleri de söküp açmayı dene sonra tekrar takıp takmayı dene.

Mutlaka @dr doof'un dediği gibi başka harici bir ekran ya da tv'ye bağlayıp görüntü gelip gelmediğini de dene.

Harici tv ya da monitörde görüntü varsa laptopun ekranı bozulmuştur, görüntü yoksa ya akran kartı/çipi bozuk ya da anakart bir çakışmadan dolayı açmıyor.

Kesin tamir etmeden önce tüm bileşenleri tek tek söküp anakarta enerji verip, kapatıp tekrar takıp tekrar açmayı deneyin.

Aynen böyle bir laptopu sdd, ekran, ekran kartı, ram, işlemci dahil tamamen söküp çıplak ankarta enerji verip açmaya çalışıp, sonra kapatıp teker teker tüm bileşenleri takıp açarak çalıştırdım.
  • John Bloor  (14.10.19 09:43:28) 
Sorun ekran kartında. Çip sıkıntısı var.


  • kitik  (14.10.19 11:53:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.