[]

Onaylı Transkript ve Noter Hakkında

Merhabalar. Başvuru yapmak istediğim yer benden lisans not transkriptimin onaylı bir örneğini istiyor. "Belgelerin herhangi bir resmi kurum tarafından aslı gibidir şeklinde onaylanması yeterlidir" şeklinde belirtilmekte. Bu durumda noter onayı da geçerli olur mu? Yoksa ilgili üniversiteye mi gitmek zorundayım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.




 
Elindeki orjinal döküman ise noterden de olur. Değilse, orjinalini almak için üniversiteye gideceksin ya da tanıdık varsa gönderteceksin. (3-4 üniversite e-devlet üzerinden trranskript veriyor. Hangileri bilmiyorum ama e-devletten tranksript diye aratınca görebilirsin.)


  • diyanet takvimi  (13.10.19 16:51:50 ~ 16:52:06) 
Notere para vermeyin, okuldaki öğrenci işlerinden onaylatın


  • kojonotsuki  (13.10.19 18:21:39) 
peki farklı bir okuldan mezun olduğum lisans not transkriptine şu anda yüksek lisans yapmakta olduğum başka bir üniversitedeki öğrenci işleri/enstitü "aslı gibidir" onayı verebilir mi?


  • bluedad  (13.10.19 21:24:56) 
"peki farklı bir okuldan mezun olduğum lisans not transkriptine şu anda yüksek lisans yapmakta olduğum başka bir üniversitedeki öğrenci işleri/enstitü "aslı gibidir" onayı verebilir mi?"

verebilir. "herhangi bir resmi kurum tarafından" ibaresi gayet açık. orijinalini gördükten sonra isterse tapu kadastro genel müdürlüğü bile aslı gibidir yapabilir, bu yetkisi var. fakat yapıp yapmamak oradakilerin inisiyatifinde ve genelde hangi kurumun evrağıysa oradan aslı gibidir yaptır derler. mevcut üniversitedeki memuru/sekreteri kafalarsanız halledebilirsiniz.
  • hadsafhada  (13.10.19 21:30:31) 
@hadsafhada teşekkür ederim cevabınız için.
O halde boşuna yolculuk yapmama veya notere para bayılmama gerek kalmadı.

  • bluedad  (13.10.19 21:36:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.