[]

ev almak ve emlakçı sorunu

arkadaşlar anneanneme ev satın almak üzere bir arayışa girdik. çoğu yeri beğenmedi. bir site beğendi ve orada bulunan eve en sonunda teklif götürmeye karar verdik. evin fiyatı 545 bin tl. emlakçıyı aradığımızda başka birinin daha evle ilgilendiğini söyledi ve kapora verecek dedi. biz de kızıştırmamak için durduk. bu arada evin içinde emlakçının kendisi kiracı olarak oturuyor. bir süre sonra ev sahibi ve alıcının anlaşamadığını söyledi. bizde 550 bin emlakçı parasıyla birlikte önerdik ama emlakçı evin fiyatının 560 bin olarak güncellendiğini söyledi.

daha sonra öğrendiğimize göre ise diğer alıcılar o siteden başka bir ev almışlar. (emlakcının karsı dairesi) ve bunda bizzat emlakcının yaptığını düşünüyorum. hem de 540 bin civarlarında satın almışlar evi.

soru şu; anneanne hala evi istiyor ama burada beni sinirlendiren emlakcının tavırları oldu. kendi kendine fiyat artırması vs. siz olsanız ne yapardınız? ev alınır mı yoksa boşverilir mi?

 
arada anneanne olmasa siktiri cekerdim. 545bin veriyorum, karariniz degisirse haber edin der iletisimi keserdim. zaten piyasa kotu, emlakci 1-2 hafta sonra geri emlakci geri donerdi muhtemelen. tabi arada anneanne olunca bu riske girilir mi bilemedim


  • crucio  (13.10.19 15:19:54) 
bu piyasada gerçekten aynı siteden aynı dairelere teklif verenler mi var.

ben yemedim. emlakçıya 500 teklif ediyorum diyin ve yürüyün gidin. o evi daha ucuza almanız için size yalvaracak. ama siz başka ev bakacaksınız.

bu durumda karınız olursa beni de görürsünüz artık.
  • ozdek  (13.10.19 17:21:13) 
Ozdek +1.

Sitede tek satilik daire o mu?gidip guvenligine ,yonetimine sorun kesin baska daireler vardir satilik.
  • duptıs  (13.10.19 19:21:53) 
adam sattığı evin içinde kiracı olarak oturuyor ya satmamak için çaba sarf ediyor ya da fazladan para cukkalamak için. Bahsettiğim yer piyasa değerinin altında ve ileride değerlenebilecek bir yer. Fazlaca revaçta. Şu an tek satılık daire de o. Kapıcılarla emlakcılarla herkes ile konuştuk. Sıkıntı bu.


  • anarsika  (14.10.19 00:33:45) 
emlakçı çakallık peşinde. arada anneanne var ama ben yine de 500 son teklif deyip susardım. bana kalırsa 500 bile çok ama neyse
bu tip adamları görünce inşaat sektörünün durumuna hiç üzülmüyorum, adamlar kendileri bitirdiler sektörü hala akıllanmamışlar

  • dafuq  (14.10.19 00:45:14) 
Emlakçıyı aradan çıkarın.

Git ev sahibiyle görüş. Emlakçıya kağıt falan imzalama sakın.
  • OrangeYellow  (14.10.19 00:57:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.