[]

tek başına ev mi misafirhane mi ?

arkadaşlar anadoluda bir şehirde kurum misafirhanesinde kalıyorum. ancak tek başıma ev kiralayıp yaşamayı istiyorum. maddi anlamda arada en az bin lira aylık kışın bin beşyüz fazla masrafım olacak. değer mi ? evin bence tek avantajı istediğim gibi misafirim gelip gidebilecek onun dışında çok avantajı yok gibi kışın soğuk yazın sıcak olacak. değer mi sizce uzun vadede? iyi olur mu ?




 
Bence değer evde rahat olursun. Misafirhane de odada yatak oluyor sürekli uyku havası 2 hafta kaldım emanet olduğum çok belli içim rahat etmedi. Bence ev mantıklı


  • Topalordek  (13.10.19 13:12:06) 
anadoluda eve ciksan ne olur. misafiranede para biriktirirdim, kurumdan da bi hatun yapar arada onda kalirdim...


  • quintus  (13.10.19 14:51:00) 
Her şey dahil öğrenci apartları oluyor. Misafir girişi serbest hem ısıtmasıda onlardan oluyor


  • ZetaStar1903  (13.10.19 15:32:23) 
Evin temizliği, faturaları, alışverişi, tesisat vb problemleri, komşularla münasebetle... vb dertleri olacak. Hazır mısınız?

Ben misafirhane diyorum. Siz birilerine misafirliğe gidn gerekiyorsa, size de gelmeyiversinler.
  • balik kraker  (13.10.19 15:50:42) 
3 yıl veya daha az kalacaksan eve gerek yok, ama daha uzun süre kalacaksan ev iyidir. Tabi ailen kız arkadaşın vs. varsa ev öne geçer. Tutacağın evin komşuları ve ev sahibinin misafire bakışı önemli yobaz anadolu kentlerinde.


  • karacigerim vur kadehlere  (13.10.19 15:58:42) 
Zamanında sizin durmunuzda kalan birisi olarak az biraz fikir beyan edebilirim.Hangi şehirdesiniz ve kurumdasınız bilmiyorum ama dediğiniz ilk zamanlarda uygun oluyor daha sonrasında olmuyor.Bazı kurumlar paylaşımlı oda veriyorlar diğer türlü türlü aylık kiradan daha fazla masrafınız olacaktır. Tavsiyem öğrencilerin yoğun olduğu yerlerde her şey dahil eşyalı apartlar oluyor onlardan kiralamak daha mantıklı; ilk başlarda kira yüksek gelebilir ama siz sadece aylık kira veriyorsunuz diğer eşya masrafınız, elektrik, su, doğalgaz depozitoları, faturalar gibi sürekli masraflarla uğraşmıyorsunuz.

Bunun haricinde yemek işide misafirhanede pek verimli olmuyor. Eğer yemek hizmeti yoksa sürekli dışarıdan bir şeyler yemek zorunda kalacaksınız hem sağlıksız hemde masraflı olacaktır.
  • murtiii  (13.10.19 17:29:36 ~ 23:22:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.