[]

Excel formül sorusu..

Merhaba Excel profesörleri.
Ekteki tabloda; okullar ve dershane diye iki ayrı listem var. diyelim ki okullar listesinden, ismi "2. okul" olandan benzer 10 okulum var. fiyatları da karşısında yazıyor. liste adını, okul adını ve benzer okul sayısını girdiğim zaman gerekli hesaplamaları excel'in yapmasını istiyorum..

yani sarı ile işaretlediğim bölüme bilgileri girecem ve yeşil ile işaretlediğim kısmı kendisi hesaplayacak.

yardımcı olacak olan var mı?

 
Tabloya göre benzerlik için kullanabileceğin tek veri okul adı. Okul adından fiyat benzerliği tespit etmek mantıksız olacağı için, tabloda eksik var. Benzerlik ne açıdan kurulacak?

Hangi okulun hangi diğer okullara benzediğini tutan bir veri setinin olması gerekir. Sadece fiyat alanında otomatik hesap yaptıracak böyle basit bir tablo için bahsettiğim veri setini hazırlamak gereksiz zahmet olur.
  • IncredibleMau  (13.10.19 06:55:19 ~ 06:56:48) 
Benzer okul ne abi hiçbir şey anlamadım. Biraz detaylı anlatırsan veya örnek dosya gönderirsen yaparım 5 dkda sana


  • biseysorucam  (13.10.19 10:31:16) 
liste sutunlara okul ve dersane diye ayrilmak zorunda mi? yani tek bir sutunda dersane ve okul isimleri olabilir mi? sonrasi vlookup zaten


  • quintus  (13.10.19 14:20:13) 
anlatamadım sanırım. :)
'benzer okul' dediğim yer kaç okul için işlem yapılacağı.
yani 'sarı' ile işaretlediğim yerde 'kurum adı' kısmına --okullar-- yazarsam okullar sekmesinden veri alacak.
ondan sonra hangi okul için işlem yapmak istediğimi gireceğim. bunun için 'ismi' sekmesinden örneğin '2. okul'u yazıp ismi 2. okul olan benzer kaç tane okul varsa onu gireceğim. formülde hesaplayacak.

aslında sarı ile işaretlediğim yerler anlatmak istediğim hakkında fikir veriyor sanıyorum ki? :)
  • asabi  (15.10.19 13:31:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.