[]

Bilgisayarcı parça çalar mı veya değiştirir mi?

Bilgisayarın içinin temizlenmesi gerekiyor fakat bilgisayarcıya güvenemiyorum fazla.Bunun için en azından pc içindeki donanımların kimliklerini seri noları görebileceğim bir program var mıdır?




 
aşağıdakileri komut satırında çalıştırıp kenara kaydedin

Ramler için
wmic memorychip get serialnumber

harddiskler için
wmic diskdrive get serialnumber

anakart için
wmic baseboard get serialnumber

ekran kartı için
wmic PATH Win32_VideoController GET Description,PNPDeviceID
  • nahtoderfahrung  (12.10.19 19:53:26) 
Yapabilir. Hatta kaybedip ben bilmiyorum bile der


  • frodox  (12.10.19 19:55:56) 
donanımdan anlamadığını belli edersen ve adam kötü niyetliyse yapabilir.

piriform'un speccy isimli ücretsiz yazılımını kur. cpu, ram, hdd, vga...vb hepsini gösterir.
  • sinek kral  (12.10.19 20:06:45) 
Ssd kartımı çalmıştı biri, laptobu bı açtım bi bölme boş. Gitti


  • olaylar olaylar  (12.10.19 20:09:32) 
hava kompresörü + izopropil alkol + pamuk ile kendiniz yapabilirsiniz


  • inekadam  (12.10.19 20:17:12) 
abicim güzel söylüyosunuz alkol, pamuk falan da, o her bilgisayarda öyle olmuyor.

örneğin benim bilgisayarımın fanına ulaşmak için bilgisayarı parça pinçik sökmek gerekiyor. öyle kapağı açayım, fana ulaşayım gibi bir şey yok. buyrun: www.youtube.com

ben bunu nasıl yapayım, nasıl toplayayım. çöp olur o bilgisayar.

hava çıkışlarına üfleyim dedim, içinden bi dünya toz püskürdü. sonra bilgisayarı bi açtım hop "fan arızası". fan dönmüyor, çat kapandı. artık pamukçuk tozlardan biri bi yere mi sıkıştı ne olduysa. ızgaranın arasından tel mel sokup döndürdüm, kurtardım da çalıştı bilgisayar. şimdi blower alsam üfletsem yine bi yere girip sıkışacak.

size kolay, bize değil o işler. sökmek desen, ancak bilgisayarı çöpe atmaktan başka çarem yoksa açmayı denerim. kolay iş değil.
  • kibritsuyu  (13.10.19 00:40:15 ~ 11:27:30) 
Acer teknik servisi yeni kasadan yeni modemi çıkarıp eski modemi takmıştı. şikayet ettik, delilleri gösterdik ama kabul etmediler. Ben sırf bunun için ismekteki bilgisayar donanım kursuna gitmek istiyorum ama hepsi bana uzak. iş ahlakı olan tamirci bilen varsa yazsın gerçekten, bu büyük bir dert.

Bu arada yazarken aklıma geldi. göztepe civarında mahalle arasında bir bilgisayarcıya gidip sormuştum. laptopu temizletmek istiyorum ama bırakamam başında durmalıyım diye. adam olur ama 100 tele dedi. işi bilmeyenin öpülmediği bir ülke bulup taşınma isteği gelmişti.

ayrıca kibritsuyu +1000
öyle yorumları okuyunca ssgnin ilk zamanlar yazdığı programcılıkla ilgili entryleri geliyor aklıma.
  • windows95  (13.10.19 01:41:19 ~ 01:41:58) 
olur. oluyor. bu yüzden ssd'yi kendim taktım.

eğer başkasına parça taktıracaksan mutlaka başında bekle. fiyat neyse ödersin. para vermicem diyosan işi öğren.
  • indifferent  (13.10.19 01:44:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.