[]

Turkiye yi ziyaretini savas yuzunden iptal eden turistler

Selamlar,
Yurtdisinda Avrupa da bir ulkede egitim aliyorum.Egitim aldigim universite Istanbul da duzenlenecek olan yurtdisi egitim fuarina katilim gostermeye karar vermis ve bundan dolayi da Turk oldugum icin bana onlarla Istanbula gelip tercume vs islerinde yardim edip edemeyecegimi sormuslardi. Ben de isin icinde bedava ucak bileti olunca tabiiki kabul ettim.
Fakat bu sabah aldigim mailde Turkiye de ki savas kosullarindan ve guvenlik sorunundan dolayi oraya gidemeyeceklerini, okulun calisanlarini da oraya gonderemeyeceklerini yazmislar..

Simdi son birkac gundur etrafima savasin Turkiye de olmadigini,Turkiye nin guvenli oldugunu aciklamakla ugrassamda buradaki insanlarin bunu pek anlamadigini farketttim ve biraz aciklama yapmaktan yoruldum.
Sizce bu maile cevap yazmali miyim? ya da ne yazmaliyim? Ya da endiselerinizi anliyorum,tesekkurler diyip gecmeli miyim?

 
Abi ne zaman savaşa girdik ya? Ne savaşı? Savaş falan yok. Öncelikle bu bir savaş değil. Olamaz. Önce bunu idrak etmeleri lazım. Savaş olsa emin ol bu duyuruya cevap yazacak adam bulamazdın. Harekat var. Türkiye gayet de hakkı ve seferberlik ilan etmeye gerek dahi duymayarak gerçekleştirmeye fazlaca kapasitesi olan sınırötesi bir harekat yapıyor. Karşısında da savaşacağı bir devlet yok. Dolayısıyla savaş yok ortada.
Teşekkür et geç ya. Salak salak hassaslıklar bana sorarsan. Sanki daha düne kadar avrupada onlarca terör eylemi olmuyordu. İstanbul terör potansiyeli açısından avrupadaki herhangi bir metropol şehirden çok daha güvensiz değil abi. Bireysel taciz hırsızlık insanların öküzlüğü vs vs deseler tamam derdim de oturup savaş var diyerek gelmemeleri aşırı saçma olmuş.

  • biseysorucam  (12.10.19 14:06:09) 
Nasıl türkiyede savaş yok. Saat 6 da mecidiyeköyde. Metrobüse bin de gör neler olduğunu. Eğer binebilirsen.

O insanlar için istanbul çok tehlikeli durumda bizler içinde olduğumuz için farkında değiliz.
  • paudi  (12.10.19 14:08:28) 
yurtdışında edindiğim bazı arkadaşlarımın çoğu güvenlik endişelerinin yersiz olduğunu bildiğinden hiç düşünmeden ziyaretime geldiler. benim bile gitmediğim van'a diyarbakır'a seyahat edenler oldu. bunların çoğu dünya hakkında daha çok bilgi sahibi olan, gezip görmüş tiplerdi tabi ki. Bazılarıysa ailelerinden yada çevrelerinden duyduğu bir kaç şey nedeniyle Türkiyeye seyahatin tehlikeli olduğunu düşündüğü için gelmediler. Bu durumda onlara durumu anlatsam da insanların başlarına hiçbirşey gelmeyecek olsa da haklı kaygıları olabileceğinden, ben genelde çok ısrar etmedim.

sizin de önerdiğiniz gibi, bu durumlarda, özellikle de kalabalık grupların olduğu durumlarda, en güzeli kısa bir açıklama yaptıktan sonra, umarım daha uygun bir dönemde türkiyeyi görebilirsiniz deyip konuyu kapatmak bence. sayfalarca dil dökmenin bazen hiçbir anlamı yok.
  • yonge and bloor  (12.10.19 14:09:25 ~ 14:10:29) 
@paudi asfafsasdf abi ne metrobüsü ne diyosun ya? asdfasf
adamlar fuara gelecek ve muhtemelen fuarın olduğu otelde falan konaklayıp birkaç merkezi yere gidip gezip dönecek? senin benim gibi mecidiyeköyün şişlinin çukurunda oturup metrobüsle gidip gelmeyecekler gidecekleri yerlere. Kaldı ki zaten bunları bile bile hazırlık yapıp geliyorlarmış ki savaş nedeniyle iptal demişler. Yani savaş sana bana var. Onun adı da yaşam savaşı. Onları ilgilendirmiyor.

  • biseysorucam  (12.10.19 14:54:30) 
Üstü kapalı olarak boykot ediyorlar, savaş tehdidinden dolayı değil. Anlıyorlar yani Istanbul'da bir şey olmadığını. Konu başka.


  • roket adam  (12.10.19 18:56:47) 
Güvenlik konusunda endişe etmekte haklılar. Şu dönemde örgütün İstanbul'da misillime maksatlı terör eyleminde bulunması gayet mümkün. Bizler buna Türkiye'deki hayatın normal hali olarak alıştığımız için yabancıların endişesi bize garip geliyor.


  • mikro patlama  (12.10.19 19:23:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.