[]

numaralı gözlük

arkadaşlar konuya yabancıyım yardımınıza ihtiyacım var. annem doktora gitti oradan reçete yazmışlar



bu reçeteyle optiğe gitmiş, hem uzak hem yakın, kolormatik, inceltilmiş gözlük camı 1000tl + çerçeve 350 tl toplam 1350 tl fiyat vermişler. bana baya fazla geldi ama hiç bilgili değilim bu konuda akıl verebilecek var mı?

bu fiyatlar normal mi, daha ucuza getirme şansımız var mıdır? teşekkür ederim.

 
mutlaka 2-3 gözlükçü gezin, fiyat fark edecektir.


  • semyasa  (12.10.19 03:01:55) 
Daha geçenlerde gözlükçüdeydik. Çerçevelerde olduğu gibi Camların da kendi arasında türleri ve yine cam inceltmenin de dereceleri var. Bunlar fiyata etki ediyor. Çoğu zaman çerçeve camdan pahalı olur ama burada daha farklı özellikteki bir cam kullanılıyor olmalı ki cam daha pahalı görünüyor.
Üstteki yanıt gibi bir kaç gözlükçü gezin.
Fiyatı hemen öğrenip çıkmayın. Biraz ısrarlı tezilat isteklerinizle fiyatı düşürebilirler.
Biz Ultraviyole gibi zararlı ışığı geçirmeyen garantili gözlük camıyla beraber inceltme vs. çerçeve derken 1000 küsür tl tutan gözlüğü 650tl ye aldık. Üstüne çay da ikram ettiler. Diğer iki gözlüğümüzü onardılar.
Hatta bir yıl dolmadan gel camları yenileyelim dediler.
  • Erva  (12.10.19 07:49:34) 
fiyat gunun sartlarinda normal bence, gecen sene cam+cerceve ye asagi yukari ayni parayi verdim.


  • cooperr  (12.10.19 08:00:36) 
camin ve gozlugun markasi ve modeli onemli, bu isin audisi de var, sercesi de, tek bir kalite yok ki. fakat sizin ucuzluk onemliyse evet daha ucuza cam da cerceve de bulursunuz.


  • mavicorap  (12.10.19 09:03:44) 
Progresif cam fiyatı 150-200 tl artırır.
Camların markaları var. Yerli ve ithal (zeiss ve yoha gibi). Haliyle ithal olanları yerlinin 3 katı fiyata sahip.
Mavi ışık filtresi fiyatı artırır. Bence tamamen zırva bir özellik.
Çizilmeyi önleyici özellik artırır. En az 100 tl etkiyor.
Kolormatik çok farkettirmiyor.
İnceltmeye gelince aldığınız çerçeveye göre dahi bu oranın artırılması gerekebiliyor, bu yüzden 5 ve 3 numara camların inceltmesi 200 tlden aşağı olmaz kanımca. Kalın gözüksün ve çerçeveden biraz taşsın derseniz fiyatı buradan düşürebilirsiniz.

Özetle bu özelliklerden feragat etmeniz gerekiyor. Ayrıca atasun opmar gibi yerler yerellere göre daha uygun olabiliyor. Cam ve çerçeve markası sahtekarlığı ihtimali daha düşük.
  • filipis  (12.10.19 12:14:12) 
Progressive artı inceltilmiş camlar bir de astigmat varsa,acayip fiyatlar edebiliyor.Bir de progresif camı iyi bir markadan alınmalı.Zeiss,Hoya,Seiko gibi ithal markalarda fiyatlar fena.2 ay önce kendime 7000 küsür fiyat teklifi aldım sadece camlara ,üstte bahsettiğim markalardan...Farklı gözlükçüleri gezip fiyat alın ve mutlaka pzarlık yapın.Kar payı çok yüksek bi sektör.


  • arenas  (12.10.19 20:01:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.