[]

Stephen King okumak ya da okumamak

Hiç okumadım ben bir yandan merak ediyor bir yandan da uzak duruyorum garip. Hatta öyle film uyarlamalarını falan izlemedim.

Soru şu: okuyayım mi? Okuyacaksam neyden başlayayım?

Kısmen alakalı Soru: it chapter 2'nün fragmanını izledim ve aşırı beğendim ilk filmi de izlemedim izleyeyim mi? Kitabı oku da diyebilirsiniz tabi.

 
Göz’ü okuyun bence. Kesinlikle okumalısınız diye düşünüyorum. Ben ergenlik zamanlarımda okumuştum çoğu kitabını ama şuan olsa yine aynı çekicilikte geliyor. Müthiş kurgular müthiş hikayeler. Çok orjinal.


  • megalomaniac  (11.10.19 18:01:37) 
It' yi falan izlemedim kitabını da okumadım. Ama 2. filmi geldiyse kitaba bağlı kalındığını düşünüyorum.

Ben şu anda Kara Kule serisini okuyorum. 4. kitaptayım ve hayatımda okuduğum en güzel seri olabilir. Son derece sürükleyici ve kendine has, özgün bir hikayesi var.

Dün ilk defa filmini izledim. İzlemez olaydım. Kaç kitaplık seri bu kadar mı rezil edilir! Kara Kule demeye 1000 şahit ister. Film daha çok Kara Kule aroması serpiştirilmiş bir film gibi olmuş. Seriyi tamamen çarpıtmışlar. Zaten film gişede çakıldı doğal olarak. Ellerinde harika bir kaynak varken kullanamamışlar yazık. Film ne kadar kötüyse seri de o kadar harika. Seriden bağımsız olarak yapılsaydı film o zaman başarılı olabilirdi.

Daha önce de Kubbenin Altında kitabına başlamıştım. Ama yarıda bırakmıştım. O da çok güzel ve sürükleyiciydi. Ama Kara Kule kadar değil. Belki Kara Kule bitince ona tekrar başlarım.

Yani diyeceğim o ki mutlaka oku. Hatta Kara Kule' den başla.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (11.10.19 18:04:59 ~ 18:06:37) 
Kara kule (ilk kitap silahşör)
22/11/63

  • zihua  (11.10.19 18:07:50) 
Ben kitap veya yazar önermeyi mantıksız buluyorum cunku gerçekten okur olan okurları kitaplar kitaplara yazarlar yazarlara götürüyor zaten. Diğer öneriler yüzde 80 isabetli olmuyor.
Ama 50 den fazla kitabını defalarca okumuş bir king fanı olarak dayanamadım.kara kule ve cep hikayeleri dışında bütün kitaplarının hastasıyım ama yeni başlayan birine hayaletin garip huyları, hayvan mezarlığı, yeşil yol , korku ağı, Duma adası, 22/11/63 gibi daha akıcı kitaplarını oneririm
.
Ama en sevdiğin kitabı derseniz kesinlikle bir aşk hikayesi derim.
  • deer hunter  (11.10.19 18:11:55) 
"Hatta öyle film uyarlamalarını falan izlemedim."

bu söylediğinin doğru olabilmesi çok zor. adamın çok fazla hikayesi filmleştirildi. bilmeden de olsa izlemişsindir.
  • sinek kral  (11.10.19 18:43:21) 
kesinlikle okumalısın. it ve misery özellikle çok iyidir. betimlemeleri çok gerçekçidir, okurken yaşıyor gibi oluyorsun.


  • nothing in my way  (11.10.19 18:47:27) 
benim en sevdiğim stephen king kitapları ilk 3 sıralama şöyle gider:
kara kule serisi (hepsi)
tılsım
uykusuzluk

ama daha önce stephen king okumamış birine yazarı sevip sevmeyeceklerini kestirmeleri için medyum veya sis'i okumalarını öneririm. bu iki kitaptan birini okuyun, ikisi de yoracak uzunlukta kitaplar değiller. eğer ikisinden birini severseniz zaten bu tarzı da seviyorsunuz demektir, sevmezseniz kara kule'ye yine de bir şans verin. kara kule müthiş bir hikaye çünkü :)
  • evde liyakat kalmamis  (11.10.19 19:40:15 ~ 19:40:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.