[]

En ust katta oturmanin dezavantanlari?

Cok sicak ve cok soguk olmasi, catisinin akmasi disinda ne gibi dezavantajlari olabilir?




 
Deprem olduğunda daha çok sallanır hele de sekiz on katli binanin en üstü ise. Rutubet sorunu, kışın çok soğuk olduğu için o sogugu tümden yenecek kadar çok ve devamlı yakma imkânınız yoksa rutubet küf kaçınılmaz. Hidrofor bozulduğunda ya da kesinti olup su depodan geldiğinde suyunuz alt katlara nispeten daha az akar. Üst kat pismanliktir. Tecrübeme dayanarak butce yetmiyorsa daha kucuk olsun hatta bir odası eksik olsun ara katta olsun derim ben şahsen.


  • another day in paradise  (11.10.19 14:36:08 ~ 14:52:36) 
çatı akması, uçması vs. Merdiven inip çıkmak, asansör beklemek. Asansör yoksa şayet, yaşlı, engelli için zorluk. Alçaktan uçan helikopter, uçak falan. Taşınma, eşya çıkarmada yaşanan zorluklar


  • speedy  (11.10.19 14:38:26 ~ 14:44:17) 
merkezi sistem kaloriferli eski binalarda bazen kaloriferin sıcak su basıncı yetersiz kalıp en üst katın yeterince ısınmamasıyla sonuçlanabiliyor.


  • gkhncnzdgn  (11.10.19 14:42:07) 
en ust kat disinda asla ara katta oturmam mesala ben :) ust kat komsusu gurultusu diye bir sey yok bu her seye deger.


  • dem10  (11.10.19 15:03:15) 
hele su topuk sesi yok mu. ust komsunun her an yurudugu yeri hissetmek felan. her binada ayni olmayabilir ama daha once oturdugum tum arakatlarda bu sorun vardi. eger ses konusu sizin icin elzem degilse tek dezavantaji asansor yoksa merdiven cikma olabilir bunun disinda su basinci denmis ama bu da degiskenlik gosterebilir. isinma da hic sorn yasamiyoruz mesala. Ankara kosullarinda ustelik merkezi sistem olunca bu sorun da otomatik cozuluyor.


  • dem10  (11.10.19 15:55:38) 
üstümde birinin oturmasındansa damda yaşamayı tercih ederim. 3 katlı binanın son katındayım, bi dezaavantajını görmedim.


  • ehti  (11.10.19 16:02:14) 
hayat boyu üst kat spor: su sızması, nem.
avantajı daha çoktur, kötü yanı alışırsan bir daha alt katlarda oturamazsın o ferahlığı bulamazsın.

  • Big bada bum bum  (11.10.19 16:43:45) 
Yeni bir binaysa, yalıtım da varsa, soğuk olmaz. Aksine yazın fazla sıcak olur, kışın da kolayca ısınır.


  • John Bloor  (11.10.19 17:41:28) 
şimdiye kadar gördüğüm duyduğum en ciddi iki sorun var.
biri yalıtım.
diğeri asansör sallantısı.
bunların hepsini parası neyse verip çözersin ama onur eksikliği çeken üst komşundan kurtulman bu kadar kolay olmaz.
  • denek hayatım  (11.10.19 18:33:43) 
Çatı sorunuyla birebir muhattap olmak zorunda olmak dışında hiçbir dezavantajı yoktur.


  • glide  (11.10.19 18:47:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.