[]

Barış Pınarı Harekatı üzerine sorular

Merak ettiğim şey bu operasyon Kuzey Irak’a kadar gidecek ve tüm Pkk kamplarını kapsayacak mı?
Şu an müdahale sadece Suriye civarında. Ama yıllardan beri biliyoruz ki bunların asıl merkezi Kuzey Irak’tadır. Adı da Kandil.
Eğer operasyon oraya kadar gitmeyecekse neden terörü bitirmek için çabalıyoruz deniliyor? Suriye kısmını hallediyoruz desinler olsun bitsin.


 
Pençe harekatıyla zaten bir zamandır kandile doğru harekat var, bitmiş de olabilir. Kandile kadar karadan gitmek kolay değil, ama İHA ve SİHA'lar sayesinde başlarını bile çıkaramıyorlar.

Daha geçen gün önemli isimlerden olan Ayfer Kordu bu harekat kapsamında öldürüldü.

Yani o taraftaki operasyon başka, bu taraftaki başka.
  • John Bloor  (11.10.19 09:46:37) 
terörü bitirme çabası falan yok. o terör örgütü dedikleri örgüt gayet ülke içinden geçerken terör örgütü değildi, sonradan mı oldu? terör örgütü idi madem, liderinin Ankara'da İstanbul'da ağırlanması ne ayak!?

Mesele terörü bitirmek falan değil, dolayısıyla pkk kamplarına uzanmak filan yok. zaten jpg kampları da açıklanan bölge ile sınırlı değil, nereden tutsan elinde kalıyor.

Mesele iki taraflı; birincisi İdlib'de imha olmak üzere olan bir grup cihatçı var. Bunlara bir yer bulunması lazım. Bunlara bulunan yer de operasyon ile açılan yer. İşte Suriyelilere minik minik evler yapalım filan lafları da bunu işaret ediyor.

İkincisi iç siyaset. Onu zaten görüyorsunuz.

Gerisi hikaye.
  • babilbaligi  (11.10.19 11:07:49) 
bu operasyonun amaci pkk'yi tamamen yok etmek degil. kuzey irak zaten pkk'nin kontrolu altinda. kuzey suriye'yi de komple kontrol altina alip akdeniz'e kadar koridor olusturmalarini onlemek istiyoruz. ayrica ulkenin butun guney sinirinin pkk ile komsu olmasi da terorle mucadele konusunda elimizi cok guclestirir. amac kuzey suriye'deki teror yapilasmasini engellemek. oraya Turkiyedeki multicelerin ciddi bir kismini yerlestirerek Kurtlerin oradaki demografik yapiyi kendileri lehine degistirmelerini engellemek. bunu kuzey irak'ta musul/kerkuk gibi sehirlerde yaptilar ve bu sayede savas sonrasi "secimlerde" yonetimi ele gecirmis oldular.

sinirin 30-40km altindan sonra cok fazla yerlesim yapilabilecek bir yer yok. geneli col. ayrica guneye dogru ve batiya dogru gittikce suriye rejiminin etkisi artiyor. dolayisiyla biz en kuzeyi kontrol altina alabilirsek suriyedeki pkk/ypg yapilasmasini ciddi manada bozmus oluyoruz.
  • crucio  (11.10.19 11:28:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.