[]

Mobbing mi, etik mi?

İş yerinde, işten çıkan kişinin işine de bakan kişi 'yetişemiyorum, çok sıkıldım' gibi sözlerle söylenince 'sürekli' istifa et diyen ustlerin olması mobbing sayılır mı?

Depertman müdürünün, toplantıda bu işlere yetişemediğini söyleyen kişi yokken taklidini yaparak dalga geçmesi etik mi? Şirketin etik hattına şikayet etmesi için yeterli bir sebep mi?


 
Hocam yanlış anlamayın ama şirkette iş yoğunluğu artan sadece siz olmadığınız bir durumda şikayet ediyorsanız, üstlerinizin de, müdürün de o şekilde davranmaları size bir nevi mesaj vermek içindir.

Ama sadece sizin üzerinizde bahsettiğiniz gibi bir iş yükü + alaycı tavırlar varsa evet mobbingdir ve müdürün yaptığı da etik değildir. Müdür benim taklidimi yapacak öyle mi, tuvalette döverim herifi sonuçta taklit yapan adam biraz dayağı kaldırır.
  • malheiros  (10.10.19 20:06:17) 
mobbing ama şikayetle çözüleceğini sanmam. yetiştiremiyorsa yetiştirmeye çalışmasın. ya yeni adam alınır ya da işler yetişmez. sonuçta bu adam çalışmıyor diyip kovacak değiller. öyle bir şey yapmaya çalışırlarsa da çok mantıklı bir açıklaması olmuş olacak. onlar ters yapıyorsa o da yapsın.


  • tabii lan manyak mısın  (10.10.19 20:08:16) 
Yetisemiyorum diyen kisi de "surekli" bunu diyorsa "istifa et" denebilir. Ki surekli istifa et deniyorsa o kisi de surekli yakiniyodur, o da hos degil. Gitsin duzgunce konussun cozum istesin. Burda mobbing yok bence


Toplantida taklide gelince tabii ki sikayet edilmeli. Ne bicim sey o oyle cocuk gibi. Sikayet edilsin de hesabini versin dalga gecmenin
  • Flipsflops  (10.10.19 20:10:30) 
"toplantıda bu işlere yetişemediğini söyleyen kişi yokken taklidini yaparak dalga geçmek" nasil mobbing degil yahu? Arkadaslar karsit gorus belirtmek cool anladik da ayarinda yapin rica ediyorum.


  • hot potato  (10.10.19 20:32:56) 
İlk soru, mobbing değil.
İkinci soru, etik değil ama yine mobbing değil.

  • aquarium  (10.10.19 20:44:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.