[]

Kitapçıdaki diyalog

Konak Pierde jokeri izledim. güzel film. Çıkışta remzi kitapçısına girdim, kasada 3 kız var, güzel olana gittim komedi kitabı okumak istiyorum ne önerirsiniz diye sordum. Bakakaldi, eğlenceli biseyler okumak istiyorum dedim. arkadaşlarına sordu, resimli kitaplar var dediler. Kız ben size mizah rafını göstereyim dedi. Gittik birlikte rafa kadar. Kusura bakmayın, normalde erkek çalışanlar ilgileniyor bu tarz kitaplarla dedi ve gitti. Baktım death note vb çizgi romanlar falan var, hakketten hepsi resimli kitaplardı.
Benim isteğim komik bir roman okumaktı, soruyu yanlış mı sormuştum yoksa çalışanlar mı sıkıntılı yoksa kitapçıda çalışanlar zaten böyle mi?



 
onlarin cogu kitap sevdikleri icin degil ise ihtiyaci olduklari icin orada. tabii ki gonul isterdi ki tavsiye sorunca mantikli bir cevap alinabilsin ama ulkede hicbir sey olmasi gerektigi gibi olmadigi icin :/


  • in vino veritas  (09.10.19 23:33:54) 
yanlış anlamayın ama siz kendinizi ifade edememişsiniz. "komedi kitabı okumak istiyorum" diyen birine ben olsam ben de bakakalırım. komedi kitabı nedir? kaldı ki görevli arkadaşın çizgi roman olarak algılamasını hiç yadırgamadım. bence sorunuz sıkıntılı ve kitapçıya yanlışlıkla yolunuz düşmüş gibi görünmüşsünüz.


  • 1286  (09.10.19 23:44:51) 
mizah rafıysa doğru yönlendirmişler bence. beklediğiniz hugh grant'in kitapçıdaki rolünün kız olanı gibi bişiyse çok zor diyorum.
sadece işe ihtiyacı olduğu için çalışıyorlar her gün o kadar kitabın içinde olup çoğu bir kitabı bile açmadan günleri bitiyor. ki ben olsam her gün bir kitap okurum o ortamda.
bu kısmı salladım tabi çalışırken kitap oku da bir yerinden - baş parmağından misal- kan alsınlar.
  • ozdek  (09.10.19 23:47:23) 
Üzüm yemek istiyorum ama bağcıyı dövsem de iyi olur gibi bir şey olmuş. Kasadaki 3 kızdan güzel olana gitmeniz hayatta her şeyin mizah olmadığını gösteriyor. Kasadaki kızın size komedi kitabı önermek gibi bir görevi olduğunu sanmıyorum.
Mizah rafı ne tarafta derseniz göstermek zorunda o ayrı.

Orada ne oldu diye merak ediyorsanız, kız kendisine yürüdüğünüzü ve kitap olayının bahane olduğunu düşünüp sizi müsait bir yerde bırakıp işine dönmüş. Ben bunu anladım.
  • işimdeyim gücümdeyim  (10.10.19 00:14:06) 
belli başlı kitapçılar dışında büyük zincirlerde çalışanlar orada iş sahibi olmak amacı ile bulunuyor. yani gerçekten kitap kurdu olup da tecrübe üzerinden yönlendirme yapabilecek kişileri bulmak zor zanaattır. Bu konularda ise en iyileri şu anda yok olmaya yüz tutmuş sahaflardır. reklama girmeyecekse birini önerebilirim, beyoğlu sahafı idi ama artık İzmir'e taşındı, kendisi ile kontağa geçersen ne arıyorsan bulur, ilgine göre tavsiyeler verir, bir de muhabbet adamdır.
www.facebook.com

  • Lanovaromana  (10.10.19 01:16:00) 
hayatım boyunca komedi kitabı tabirini hiç duymamış olabilirim. sen ona mizah diyecektin. görevli de seni karikatürlerin olduğu yere yönlendirecekti. oradan benim de söyleyeceklerim var'ı alıp ayrılacaktın. problem sende.


  • sinek kral  (10.10.19 02:04:36) 
Saglam sacmalamissiniz. Kizin bakakalmasi normal. Komedi kitabi nedir alllasen


  • oscar  (10.10.19 04:07:38) 
derdini düzgün ifade edememişsin. "yeni çıkan romanlardan komedi türünde bişeyler bakıyorum" filan deseydin biliyorsa gösterirdi.

bir de işi sadece kasada durmak olabilir, bilmiyor olabilir.

en son ihtimal de yürüdüğünü düşünmüş olabilir. erkek çalışanlar falan dediğine göre...
  • babilbaligi  (10.10.19 09:31:59) 
kusura bakmayin ama, kitapcida calisiyor olsam, biri gelip komedi kitabi okumak istiyorum, eglenceli kitap okumak istiyorum dese, ben de size roman yerine okumasi kolay olacak cizgiroman bolumunu gosterirdim. soruyu sorus sekliniz kitaplarla normalde cok isi olmayan, tesadufen oraya yolu dusmus biri izlenimi uyandiriyor. ya da bir muzaffer izgu kitabi verir yollardim.


  • jimicik  (10.10.19 10:48:50) 
Kusura bakmayın erkek personel ilgileniyor da ne demek. Ben kadınım ve mizah kitaplarına bayılırım özellikle de ince mizah ise.

Max Aub- Örnek Suçlar. Tam senin aradığın kitap hocam. Baskısı yoktur belki ama Nadir kitaptan bak.
  • old possum  (10.10.19 11:23:43) 
Sen kendini eksik ifade etmişsin. Ne istediğini tam olarak ifade etmemişsin. Personelde bilememiş senin ne istediğini.


  • all girls dream  (10.10.19 11:40:18) 
Kusura bakmayın erkek personel ilgileniyor da ne demek. --->

@oldpossum yazilandan anladigim kadariyla gorevli kiz cizgi roman okuyucusu degil. cizgi roman meraklisi bir musteri geldiginde o sirada orada olmayan bir/birkac erkek calisan var, o/onlar ilgileniyor genellikle.

kadinlar cizgi roman okuyamaz, hicbir kadin mizah kitabi sevmez, sevemez falan demiyor.
  • jimicik  (10.10.19 11:44:31) 
Bir dahaki sefere kasadaki en güzel kadin yerine en komik kadina sorarsin soruyu :D

Okuma yazmayi söktügümden beri kitap kurdu bir insan olarak bilinirim, ilk defa "komedi kitabi", "komik roman" ifadelerini bu entry'de okudum.
Calisanlarda bir sorun yok. Zaten biz de elimizde kitap listesiyle gidip kitabi bulamazsak adamlara "Pardon su yazarin bu kitabini nerede bulabilirim?" diye yardim istiyoruz. Yeni birseylerden haberdar olmak icin de ilgimizin oldugu alanlarda raf karistiriyoruz.

Ps: Konak Pier'de Jokeri'i izlemenle soru arasinda bir bag kuramadim ben :D
  • chitosan  (10.10.19 12:18:22) 
kitapçılarda kafelerde dükkanlarda o güzel kızlar satış yapsın diye varlar. ne bilcek ne aradığını. insan bir sorar daha önce ne okumuştunuz, hangi dönemden arıyorsunuz, vs diye.. pehhh!


  • '  (10.10.19 12:33:21) 
Film çok dramatik etki yarattı, sinemanın hemen karşısında kitapçı, o yüzden alıp komik bir roman okuyayım demiştim. Mizah romanı istesem yardımcı olurlardı belki, sonraki gidişimde soracağım bu şekilde.


  • hasmetizm 2046  (10.10.19 19:14:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.