[]

telefon almak

daha önce hep ucuz telefon aldım fakat 1-2 yılda sağları solları cortlamaya başlıyor ucuz telefonların.

samsung-xiaomi vs yerine iphone alayım diyorum. en az 5 yıl kullanma hedefim var. fakat acaba samsung-xiaomi vs gibi markalar malzeme kalitesini artırdı mı diye de şüpheleniyorum.

ne durumda mevcut iphone-samsung-xiaomi farkı? malzeme kalitesi (6 ay sonra soket sorunu çıkarmaması falan gibi) açısından soruyorum.

 
Artik o farklar kapandi. İlk ciktigi donemlerde iphone cidden fark atiyordu ama.


  • msb  (09.10.19 16:31:36) 
Hiçbir teknolojik cihaz "Alayım da 5 sene kullanayım" diye alınmaz. 2 sene rahat kullanırsınız ama 3. sene bataryası, kamerası, işlemcisi, hafızası vs. düşük/yetersiz gelmeye başlar. Günlük maliyet hesabı yapın. Örneğin bir ayfon 11 7300tl. 2 sene kullansanız...

730/7300 = günlük 10tl. Bence normal fiyat.
  • beni arayan olursa banyoda de  (09.10.19 17:22:10) 
beni arayan olursa banyoda de'ye inanma. 5 yıl aynı iphone'u kullanan binlerce insan var özellikle türkiyede. Hala iphone 6 en popüler telefonlardan birisi tam 5 yıl önce çıkmasına rağmen.

Apple için böyle bir yola gireceksen iphone 11 alıp 5 yıl rahat kullanbilirsin. ancak tr satış fiyatı 7300 tl'den başlıyor.

büdüt: ben de hep ucuz telefonlar almıştım bugüne kadar hepsi android. 2016'da çıktığı gün iphone 7 plus aldım hala kullanıyorum. 2 yıl daha değiştirmeyi düşünmüyorum başına bir şey gelmezse.

kamerası, bataryası,işlemcisi ve hafızası gayet işimi görüyor.
  • ayin yazari  (09.10.19 17:27:32 ~ 17:30:02) 
iPhone 5 sene dagilmadan rahat gidiyor, en fazla pilini degistirirsin. ben olsam sifir 7/8 falan alir devam ederim.


  • cooperr  (09.10.19 18:16:22) 
Hala 5s Kullanıyorum, bende son zamanda orta düzey bi android mi alsam, yoksa phone x mi alsam kararsızım.


  • paramolacak  (09.10.19 20:09:41) 
2015 mart ayından beri iphone 6 kullanıyorum. yavaşlığı bariz hissedilse de iş görüyor. 4,5 sene olmuş. şimdi bir iphone 11 alacağım, o da bir 5 sene gider. benim için iphone uzun süreli kullanım demek, onun için alıyorum. öncesinde de xperia kullanmıştım. telefon 2 seneye çöp olmuştu.


  • i ve been mistreated  (09.10.19 20:17:58) 
Şimdiye kadar hep iphone kullandım, o yüzden androidler ne durumda bilmiyorum ama iphone'ları 4-5 yılın sonunda, "değiştireyim lan artık kaç yıl oldu" diyip değiştirdim, yoksa daha uzun süre de giderdi.

edit: hatta iphone 3gs'yi değiştirdikten sonra annaneme verdim. Yıllardır da o kullanıyor (normal cep telefonu olarak). Güncelleme falan almıyor tabi ama 8 yıldır kullanılıyor aynı telefon yani.
  • plutongezegendegilmi  (10.10.19 13:34:30 ~ 13:36:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.