[]

başkanım, müdürüm gibi ifadeler zorunlu mu?

resmi kurumlarda çok kişiden duyuyorum bunu, ne kadar itici. çalışan üstüne bu hitabı kullanmak zorunda mı?




 
Kurumsal kekolar işte. Ünvanında gerçekten "başkanlık" olmayan kimseye böyle hitap etmezdim.


  • IncredibleMau  (09.10.19 15:10:10) 
ya ben kekoluk dışında resmiyette bu tür ifadeler zorunlu mu onu öğrenmek istemiştim.


  • for day to break  (09.10.19 15:14:35) 
zorunlu değil tamamen yalakalık


  • basond  (09.10.19 15:39:02) 
üst düzey makamlar (vali, kaymakam, genel müdür vb.) için isim kullanmak pek uygun olmaz ancak bu iş giderek artan şekilde daha alt düzey makamlarda da kullanılmaya başlandı. bunda müdür başkan gibi kişilerin kendilerine isimle hitap edilmesini yadırgaması hatta kendine yedirememesi sonucu personele çıkışması bir sebep iken birçok insanın doğal olarak bu ifadeleri kullanması sonucu diğerlerinin de mecburen bu hitap şekillerini kullanması bir diğer sebep. yani kısaca herkes kullanıyor bi şekilde. aslında ben de pek hoşlanmıyorum ama..


  • ihb  (09.10.19 15:47:45) 
çok şükür kimseye falanım filanım demeyi gerektirecek salak bir konumda olmadım. ıyyk çok mide bulandırıcı. başganım


  • for day to break  (09.10.19 15:51:24) 
koklerimize islemis ortadogu yalakaligi son 15 yildaki gelismelerle tamamen hakim olunca bu sacma uygulama da bi anda yayildi. birak mudurumu, sayin mudurum diyor herkes. valiye kaymakama tamam ismiyle hitap etmezsin belki ama vali bey denmesi yeterli olmasi gerekirlken ikiye bukulup surekli sayin valim demek bana gore ters.
belli bir makama (ki %99 u torpille geliyor) gelen herkes hemen sonsuz hurmet gormek istiyor. inanilmaz bir kalitesizlik seviyesizlik gorgusuzluk hakim her yerde.

  • n62  (09.10.19 15:51:43) 
yoo gerek yok. x bey, y hanım diyorum ben.


  • glamdr1ng  (09.10.19 16:43:19 ~ 16:43:39) 
Tabii ki degil. 9 yil memuriyet yaptım hic demedim. Mudur bey, savci bey vs kullandim


  • red g  (09.10.19 16:44:30) 
Bazisi x bey y hanimi konumumu saymiyorsun olarak gorebiliyor.


  • red g  (09.10.19 16:46:29) 
Resmi kurumlarda evet zorunluluk. O racona uymazsan ciddi sıkıntı oluyor.


  • roket adam  (09.10.19 23:01:00) 
ismi lazım değil bir devlet kurumunda adı örneğin ahmet olan müdüre karşı kuracağın cümleye müdürüm yerine "ahmet bey" diye başlarsan bildiğin rest çekmiş sayılırsın, istifa edecek herhalde falan diye düşünür müdür ilk 3 saniye. sonrası fantazi dünyana kalmış. o derece bir manyaklık var.

kurumun hangi kurum olduğunu anlayan anladı.
  • işimdeyim gücümdeyim  (10.10.19 00:03:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.