[]

Soyadımı düzelttirsem mi?

Soyadımda bir yazım hatası var. "İ" olması gereken bir harf "I" olarak yazılmış. Mesela şöyle. DİKKATLİ olması gerekirken DİKKATLI yazılmış. Kulağa kaba geliyor.

2019'un sonuna kadar soyadlarının kolayca değiştirilebilme durumu vardı. Zaman dolmadan ne yapsam diye düşünüyorum.

Kulağa kaba geldiği için ve anlaşılması zor olduğu için düzelttirmek istiyorum. Ama değişiklik de sorunlara yol açıyor mu acaba?

Değiştirenler varsa, görüşlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

 
Kimlik, pasaport, diploma, resmi tüm kurumlar (sgk, vergi dairesi vs.) uğraşmanız gerekecek. tüm bunlar haricinde ailenizle soyadınız farklı olacak. değer diyorsanız uğraşmak zor gelmeyecek diyorsanız değiştirin.


  • naksidil  (08.10.19 21:32:00) 
aynı durum vardı (tek harf hatası), bir dilekçe verdim düzelttiler.

hiç bir yerde sorun yasamadım, keşke daha önceki yıllarda da bu kadar kolay olsaydı da okul hayatımda fonetik sorunlarla ugrasmasaydım diyorum.
  • paranoyak kedi  (08.10.19 21:56:15 ~ 21:56:47) 
Duzelt gitsin bence. Bir tek sen degilsin isin degistiren.


  • hot potato  (08.10.19 21:58:11) 
ben iki ismimden birini çıkardım, böyle tek harf falan değil ciddi bir değişiklik yani baktığında; hiçbir zorluk yaşamıyorum. her şey dijital artık. zaten doğrusu çıkıyor herkesin önüne.


  • kenarortay  (09.10.19 09:30:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.