[]

Vize itiraz

yav ingiltere vizesi red vermiş.

red sebebi de şu; "şirketin çok karlı gözükmüyor. her ay 25bin lira ödeme yapıyorsun. o yüzden hesabında gösterdiğin 40bin tl'nin senin harcayabileceğin bir para oldugunu düşünmüyoruz. bence o parayı sen 2 gün sonra ödeme için kullanacaksın"

ama bu doğru değil aslında.
ama ben bunu nasıl iletmeliyim?

işin bendeki mantığı şu:
her ay çok ödeme yapıyorum, çünkü devlete kazancımın %40'ını ödememek için, işten gelen parayı işe olan yatırıma ödüyorum. malzeme alıyorum, daha çok üretip daha çok satıyorum ve böyle bir döngüye tutuyorum.

haliyle ben ingiltere'ye gitmek istediğim zaman o ay kdv dengelemek için aldığım malları almamamam yetiyor.

yani işin aslı şu;
orada resmi olarak gördükleri gelir

1. tüm gelirim değil, çünkü e-ticaret işmin yanında freelance yappıyorum. haliyle resmi kazanç değil.
2. eticaretten gelen parayı kdv ve gelir vergisine öldürmemek için, o parayı malzeme alarak döndürüyorum. kullanmak istediğim zaman kendime harcıyorum vs.

yani ben bu adamlara ne demeliyim?
yalan falan da yok. aylık cebime giren para 15-16bin liranın üzerinde. ancak bunun hepsini resmileştiremiyorum. hepsi bundan ibaret.

yapıp tamamlamayıp henüz ödemesini alamadığım da 60bin liralık işim mevcut ayrıca.
nasıl bir itiraz yazmalıyım?

 
yani uk için bu çok fark etmez. itirazınızı yapın yine fark etmeyecek çünkü paranın kaynağını görmek ya da buna inanmak isterler.
bence kdv ve gelir vergisinden kaçınmak için böyle böyle yapıyorum diye yazmayın ama siz bilirsiniz.

ayrıca aylık 16 bin lira geliri olan adam olarak vize başvurusuna 1 milyon tl göstermiştim. bilmem anlatabiliyor muyum? çok haksız değiller.
  • ozdek  (08.10.19 21:12:54) 
verig kacirman gayri resmi gelirinin olmasi adamlari ilgilendirmez. adamlar resmiyette gozukene bakarlar. bunlara adamlara dediginde "ben devleti dolandiran vergi kacakcisi kanunsuzun tekiyim" demis oluyorsun. bu durum vize almana ne kadar yardimci olur sen dusun.


  • crucio  (08.10.19 22:52:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.