[]

Yapılacak çok iş olup yetişememek

Açık sekmeler okunmayı bekleyen, okunmamış mailler, masada bekleyen kitap, not vs. Whatsappta okunmamış mesajlar keza. TODO listeleri.

Size de oluyor mu?


 
oluyor, olmaması imkansız. artık iş yerinde o kadar çok bişeylere yetişmek zorundayım ki özel hayatımda saldım. kitap mı, canım isteyince. izlenecek film mi, beklesin. dizi bölümü mü, unutsam da bişey olmaz bi daha başlarım.

işte aynı tempo, özel hayatta aynı tempo; kapana kısılmış hissediyorsun. işlerim yoğunlaştığından beri tembel bir hayat sürer oldum. çünkü o tempodan uzaklaşmak istiyorum, hiçbir şey yapmıyor olmak istiyorum.

bu derece olmasa bile günümüzde o kadar çok okunacak kitap, izlenecek film, yapılacak etkinlik var ki insan kendini hepsini yapmak zorunda hissediyor. bu noktada biraz "salıverebilmek" önemli. belki benimki kadar değil ama keyfi yapılan bir şeyi "task" haline getirmek insanın o şeyden zevk alamamasına sebep oluyor.
  • Bruce  (08.10.19 19:59:08) 
The Eisenhower Matrix işinizi görecektir.


  • vicsail  (08.10.19 20:05:54) 
Sözde çok yoğun olan veya olduğunu ďüşünen(göstermeye çalışan) insanlara baktığımda şunu görüyorum; bunu istiyorlar. Bilinçli veya bilinçsizce yapıyorlar. Kimisi daha saygın görünmeye çalışıyor. Kimisi ise mallığından. Oturup kendiyle baş başa kalmaktan çekiniyor, kafayı işle megul ediyor. İşlerini organize etse, yazsa, planlasa her şey düzgün ilerleyecek. Karakter özelliği işte. Bizim millet sever böyle yoğun gözükmeyi. Sanki cern'de deney yapıyor veya kansere çare buluyor.

Gavurun bu konuda müthiş bir sözü var; "acil diye bir şey yoktur, öncelikleri sıralayamamak vardır".
  • the coon  (08.10.19 23:16:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.