[]

Ev nasil boyanir?

Yakin zamanda hatun kisinin evini boyayacagiz, minicik eski bir 1+1 apartman. Ancak ben daha once hic ev boyamadim. Ev nasil boyanir? Neler bilmem gerekiyor? Hangi malzemeler gerekli? Cok faydali olabilecek ipuclari neler olabilir?

Butun yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim. Bu duyuruyu okuyan herkese saglik ve mutluluk dilerim.


 
Kücük fırca ile kenarlar, rulo ile duvarlar boyanacak. Plastik boya al.


  • ykyt  (08.10.19 18:11:15) 
Koyu renkten acik renge gecis yapilacaksa veya duvarlar pisse mutlaka gecis astari ile boyadiktan sonra 2 kat boya vurun.Daha once hic yapmadiysaniz oyuncak etme ihtimaliniz yuksek gorundugu gibi degildir boya isi.


  • E.R.W.  (08.10.19 18:11:46) 
Kabarmış, dökülmüş bolgeleri artik dökülmeyecek noktaya kadar spatula yardımı ile önce kazıyor ardından iz kalmamasi için sınır kenarlarını zımpara ile yok ediyoruz.

Karışım kıvamı için (su-boya) elindeki malzemenin hepsini boca etme ilk elden.
Önce küçük bir miktar dene, ideal kıvam oranını yakalayınca yüksek miktarda aynı oranda karıştırırsın.

Ev eşyalı ise eşyaları birbirine kapaklama usulü ile ortada öbekleyip üstünü ört.

Kapı-pencere gibi ahşap, plastik aksamlarin duvarla kesiştiği yerlere bant çek ki duvar boyası bulaşmasın.

Ruloyu kovaya komple daldirmak daha iyi boyamanı sağlamayacaktır, ruloya aldığın boya miktarını minimum tut ki duvarda boya akması olmasin, kuruyunca cok çirkin görünüyor, yerlerin batması da cabasi.

Tek kat ile halledemeyeceksin, niye kapanmıyor diye sinir olup girişme duvara :) odanın birini tek kat geç, o kururken diğer odayı ve ivir zıvır yerleri hallet, böyle dönüşümlü olarak duruma göre 2-3 katta halledersin.

Oha. Içimde gizli boyacı varmis 0_o
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (08.10.19 18:38:14) 
Damlattığınız plastik boyayı ya kurumadan hemen ıslak bir bezle silin ya da o damlayla ömür boyu bakışın durun :)
Tam olarak şu malzemeler lazım.
www.google.com
Tam olarak ne kadar boya gerekeceğini gidip yapı markette görevliye sorun. Renkleri hatun kişisine sor. Renk değiştirme işine girmeseniz iyi olur.
Çok tozlu duvar varsa boyamadan önce ıslak bezle silmenizde fayda var.
Çivi deliği veya sıva döküğü gibi şeyler var ise, boyadan önce saten alçı ile doldurun.
  • Mirket  (08.10.19 18:41:09) 
  • sinek kral  (08.10.19 18:44:24) 
astar kesin al. astar at önce. en dandik boya bile hayvan gibi güzel görünüyor öyle. spatula ve yarım kilo alçı kenarda bulunsun.

ha bir de örtüler var bu iş için. eşyaların üzerine ser. süpürgeliklerden kağıt bantla yapıştır. tertemiz boya yaparsın. yengeye hörmetler.
  • alperz  (08.10.19 19:16:29) 
Boyaci banti al, supurgelikler, kapi iskeletlerinin kenarlari vs batmasin diye.

Naylon her yere lazim, yere ve ortada obekleyeceginiz esyalara ozellikle.
Kendi ustunuze de gecirebilirsiniz, ustunuz batabilir cunku.
  • kuehles blondes  (09.10.19 07:57:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.