[]

pasaport; çipli ve yeşil

efendiler, bu yaz interrail yapmayı düşünüyorum ama pasaport ile ilgili sorunum var.
şimdi 23 yaşındayım ve pederin yeşil pasaportu var. ve burada ki www.tbmm.gov.tr kanunun çıkıp, bana da(erkek çocuğu) yeşil pasaport verilmesini bekliyorum. eğer kanun çıkarsa,
1. ilk başta pasaport süresini belirleyen ücreti yeşil pasaportlularda ödüyor mu?
2. çipli pasaport verilmeye başlandı mı? almışken çipli alalım ama bunun ücreti ne kadar?
3. interrail de yeşil pasaportun bana ne yararı olur? sanırım hakim savcı olsam o pasaport yine iptal edilip lacivert verilecek, almışken hiç uğraşmayıp(babayı araya sokmak) kendi işimi kendim mi görsem

teşekkürler.

 
çipli pasaport haziranda çıkıyor, alma. hem deli gibi sıra beklersin, hem iki katı ücret ödersin.


  • :/  (15.04.10 01:25:21) 
1 yeşil pasaportta vize diye bir şey yok zaten gideceğin ülke istemiyorsa, onun dışında artısı çıkartırken 100 lira bir şey veriyorsun sanırım (ben alalı baya oldu)
2 verilmeye başlanmış ama henüz almadım bilmiyorum
3 yararı şöyle ki, çıkartması ucuz vize istemeyen ülkelere giderken 50 lira havaalanı çıkış dışında tek kuruş ödemiyorsun, lan ben naparsam yaparım diyorsun gümrük polisine, gidiş dönüş bileti, otel rezervasyonu istemiyorlar, vize kuyruğu olmuyor falan... bir de maddi olarak fark ediyor yahu en az pasaport çıkart, vize al 1000 lira gider.
  • ilse  (15.04.10 01:26:30) 
ben vize değil harcı soruyordum ve yeşil pasaport harca tabi değilmiş oh be! birileri şu kanunu çıkartsın artık.


  • hoot  (15.04.10 01:30:12) 
bir de üniversiteden alınacak bir belge ile akademik görev olarak gösterip harc ödememe durumu varmış, bu nasıl oluyor?


  • hoot  (15.04.10 01:37:28) 
Akademik görev demesen bile öğrenci belgesiyle harç ödemekten kurtulabiliyormuşsun sanırım.Bununla ilgili başlık açmıştım daha yeni..


  • Lola90  (15.04.10 01:45:26) 
akademik olarak gostermene gerek yok. rektorlugun sayfasinda yapman gerekenleri anlatan bir yer vardir. bogazici icin, danisman hocandan ve bolum baskanindan onayli belgeyi rektorluge goturuosun, onlar su kadar yillik harcsiz pasaport verilmesinin rica ederiz gibi bi belge veriolar. onunla vergi dairesine gidip bi belge daha aliyorsun. onunla da emnniyete gidiyorsun. ben iki sene bu sekilde uzattim pasaportumu. gidis amaci olarak "sosyal ve kulturel gezi" yazmistim. kendi keyfime(tur, kurs murs hicbisi yok) amerikaya ve dubaiye gittim


  • crucio  (15.04.10 01:46:01) 
daha 2 hafta önce yeşili tazelettim, taze bilgileri sunayım;
çipliler 1 haziran itibariyle verilecek, ancak elindeki pasaportu geçerlilik süresi boyunca kullanabileceksin.
yeşili ilk kez çıkartırken 130 TL cüzdan parası ödüyorsun, harç yok, direk 4 yıl geçerlilik süresi var.
dolayısı ile şimdiden yeşil pasaportların süresini uzatıp bir 4 yıl daha çipliden (ve vereceğiniz ekstra paradan) kurtulmak gayet mantıklı.

kanun teklifine de baktım, muhtemelen geçer (en azından kendi çocukları için geçirirler) ama 1 haziran'dan önce geçmeyebilir. dolayısı ile çipli yeşil almak zorunda kalırsın büyük ihtimalle. onlar da 300 TL gibi bişey olacakmış aldığım duyumlara göre.
  • brainfour  (15.04.10 12:01:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.