[]

Ayip mi etmisim?

Arkadaslar merhaba, daha onceki duyurumda da yazmistim 2 aydir elektrik supurgem yok yeni tasindim. Ilk 1 ay supurgesiz temizlik yaptim. Sonra da 1 ay ailemin evindeydim supurge ihtiyacim yoktu. Bu hafta icinde tahminen supurge isini halledicem. Ama 1 aydir temizlik yapilmadigi icin ev les gibi tozlu tuvaleti banyoyu ve iste surekli kullandigim alanlari temizledim. Bunlar girid bilgilerim.

Simdi esas soru kismim su: bi arkadasim var ayda yilda bir gorusulucek arkadas kategorisinde benim icin. Kendisi ayrica cok titiz biraz da dedikoducu ve ortak arkadasimiz var. Bu arkadasim yeni ev ziyaretine gelmek istiyor 2 3 haftadir ara ara yazip. Ben de once sehir disindayim dedim sonra disarda goruselim filan dedim. Bugun yine israrla eve gelmek istedigini soyledi. Ben de artik bahane bulmaktan yorulup elektrik supurgem yok aldigimda istedigin zaman buyur gel dedim. Normalde destan yaz kiz sadece gulucuk atti. Normalde supurgesiz de tabiiki temizlik yapabilriim ama ev asiri tozlu oldugu icin saatlerimi alir. Ve hbuna hem zamanim yok hem de su an onun icin saatlerce temizlik yapmak canim istemiyor. Supurgenin gelmesini bekliycem.

Yaslar da 27 ve 30 ikimiz de kadiniz. Bence asiri sacma bi seye alindi gibi. Sizce ayip mi etmisim ? Tesekkur ederim zaman ayiranlara.

 
Ayıp etmemişsin, gayet normal tepki. Bunu bu kadar uzun anlatıp ayıp olup olmadığına takılmış olman anormal ama. Arkadaşın da anormal, böyle tipler enerjiyi sömürür. Çabuk yaşlanırsın, uzak durmakta fayda var.


  • pufulkovugu  (07.10.19 20:15:05) 
Bir insanın seni her halinle kabullenebilmesi için illa "dost" kategorisine girmesi gerekmiyor. Bu insan seni olduğun her halde kabullenmeyecekse arkadaş kategorisine bile girmesine lüzum yok.

Örneğin evimde 2 kedim 1 köpeğimle yaşıyorum. Birileri "Ayy, ben o evde yemek yemem." demiş. Cevabım "Popomu yesin" oldu. İnan ki hayat, bu insanlarla kendini yormak için hem çok kısa, hem de kendi başına yorucu zaten.
  • the she ronin  (07.10.19 20:17:19) 
@pufulkovugu aslinda soruyu o kisi ozelinde de sormuş olsam genel davranis sorumdu. Cunku baska bi arkadaşım da oo yeni eve tasindin firin da almissin geliyim de pasta yap bize demisti mikserim yok alinca gel demistim o da bozulmustu. Ayilik yapıyorsam bi daha bu davranisi tekrarlamiycam o yuzden hic tanimadigim insanlardan gorus almak istedim. Tesekkur ederim:)


  • hindistan cevizi  (07.10.19 20:41:19) 
Ayda yılda görüşülebilecek bir insan ve dedikodu potansiyeli olan biri için(dediğinize göre) çok bile düşünüyorsunuz. Ayrıca verdiğiniz tepkide bir sıkıntı yok görüşündeyim.


  • bitchesaintshit  (07.10.19 20:48:03) 
dert değil


  • bir soru sorcam  (07.10.19 21:05:01) 
ben bu "ayı" üslubu(sen dedin diye diyorum) sadece çok yakınlarıma yapıyorum. belirli bir nezaket kodlarına göre sosyalleşiyoruz ve senin yaptıkların bu genel kodların dışında olacak derecede "dürüst". sorun şu ki buna bozulan insan "ay ne kadar dürüst" diye düşünmüyor, terslendiği için ya yalan söylediğini düşünüyor(çünkü onu evinde istemiyorsun, çünkü ona bunu direkt söyleyemeyeceksen kadar az samimisiniz, çünkü az samimi olduğunuz için evinde istemiyorsun vb.) ya da doğruyu onu reddetmek için kullandığını.

normal sosyallikte bir insanın kime karşı bu üslubu takınıp takınmayacağını bilmesini bekleriz. muhtemelen hem evi kaç zamandır süpüremediğin için, hem "bir süpürge bile alamadım" diye kendine kızdığın için, hem de kendi "ihmallerin" yüzünden insanları birden fazla reddetmek zorunda kaldığın için bir patlama sonucu bunu söyledin. şimdi de aslında sebeplerin konusunda haklı olduğunu düşündüğün için tüm suçu kendin üstlenmiyorsun. ayrıca arkadaşın sevdiğin bir tip olsaydı hatayı kendinde arama ihtimalin daha da artardı ama onu bu olay haricinde de çok sevmediğin için bu da arada kalmana sebep oldu. bu gibi sebeplerle, içten içe bu hareketin -çoğu durumda- nezaketsiz olduğunu bildiğin için bu soruyu "kim haklı" diye soruyorsun.

onun alınması saçma değil, senin sebeplerin haksız değil. bana kızın alınması umrunda değilmiş gibi geldiği için "ayıp etmişsin ama önemli değil, salla" diyeceğim.
  • Bruce  (07.10.19 21:12:22 ~ 21:13:53) 
Mikserim yok alınca gelirsin yerine, mikser yok pasta yapamam sen gel pastayı alırız daha uygun gibi geldi (kime göre neye göre tabi)


  • kisa  (07.10.19 21:26:28) 
Ayiplik bir durum yok


  • all girls dream  (07.10.19 21:34:53) 
@kisa evet cok haklisin ama konuşmada esas mevzu pastaydi. Tatliya ilgim var fena da değilimdir pasta yapiminda. O sohbet ustune acilmisti. Ama sey diyebilirdim belki mikserini ödünç verebilirsen guzel bi pasta yapabilirim gibi.

@bruce sanirim haklisin yeterince yakin gormedigim birine yakin arkadasimmis gibi durust davrandim. O da ayiliga kacti. Nezaketsiz oldum.

Diger cevap yazan arkadaslara da tesekkurler.
  • hindistan cevizi  (07.10.19 21:35:59) 
Ayıplik bi olay yok. Zaten olmadan doğru dürüst temizlikte olmuyor. Başkasının evine o kadar gelmek için zorlayanda ilk kez gördüm.


  • Topalordek  (07.10.19 21:57:08) 
Ben de böyle bir cümle duysam bana da bahane gibi gelirdi. Onun yerine süpürge olmadığı için evim epeyce kirli, senin içn de sorun olmayacaksa memnuniyetle ağırlarım.hatta gel x zaman (en kısa süre dilimi) sana kahve yapayım gibi bir cümle bana daha samimi gelirdi. Hem benimle görüşmek istediğini düşünür, hem de hassasiyetlerini dikkate aldığın için mutlu olurdum.

Süpürgem yok alınca gel dese bana da biri alınırdım.
  • balik kraker  (07.10.19 22:06:33) 
Duyunca yüzde yüz istenmediğimi ve yalan söylendiğini düşünürdüm ama öyle bir yalan ki hiç inandırıcılığı yok baştan savma gelirdi. O da bence bu sebepten gülücük atmış. Hadi inandık der gibi.

Gerçek neden bu bile olsa, başka bir şey uydursan daha inandırıcı olurdu. Evi su bastı, annemler geldi vs gibi.
  • anarsika  (08.10.19 00:24:11) 
ayda yilda bir gorusulecek arkadas kategorisindeki insanlar icin bu kadar dusunmeyin. inanin degmez. o kadar samimi degilseniz ne diye tutturmus evine gelicem diye ben oraya takildim asil. bosverin.


  • aydonno  (08.10.19 04:44:35) 
oha yani affedersin buna alınmak saçma. Açık açık söylemişsin helal olsun sana. Eğer bunun için tribe falan girerse hiç sallama görüşme tekrar eğer öyle bir imkanın varsa.


  • basond  (08.10.19 14:30:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.