[]

Elim ayağım birbirine dolaştı

Selamlar,

İşle ilgili kötü bir hata yapmışım. Yöneticimden uyarı aldım. Hatta bu konu geçen hafta gündem olduğu için bu şekildeki hatalarda iletişim kesilecekti. Ama benim yaptığım hata daha önceki bir tarihteydi, yeni görülmüş.

Neyse yöneticimden ciddi bir uyarı aldım, daha dikkatli olmam üzerine. Ama kendimi çok kötü hissediyorum. Elim ayağım birbirine dolandı. Çünkü o hatayı yaptığımı fark etmedim haliyle, her zamanlı gibi özenli ve dikkatli çalıştığımı düşünüyordum.

Şu an gerginlikten çalışamıyorum, yine gözümden kaçarsa diye :( napıcam?

 
Double check yapacaksin.


  • stavro  (07.10.19 12:52:08) 
böyle şeyler olur çok kafana takma herkes hata yapar ve bu hataları bir ömür boyu hatırlarlar.
bu sayede aynı hatayı bir daha yapmazlar. :)

  • dedim dedim de kime dedim  (07.10.19 12:57:53) 
ozellikle hata yaptigin konularda daha kontrollu ve dikkatli olmaya calis. uzunca bir sure hata yapmazsan kendini unutturursun diye dusunuyorum :) ama surekli gergin ve tedirgin, diken ustunde olursan hata yapma ihtimalini de artirirsin. o psikolojiden cik. oldu bi kere ama bi daha yapmiycam dusuncesine yonlendir kendini.


  • in vino veritas  (07.10.19 13:00:02) 
hatayı nasıl yaptığını bulmaya çalış.

aaa evet şuna bakmamışım ya da şurayı yanlış değerlendirmişim dediğin yeri tespit et. sonra bir daha orayı kaçırmazsın.

öncelikli olarak tespit. daha sonra kontrol.

sebebini bilmediğiniz bir hata varsa, yapılan işi iki değil on iki kere de kontrol etseniz gözünüzden kaçacaktır.
  • eeb  (07.10.19 13:02:51) 
herkes hata yapar, sakin ol. yaptığın her işi bir daha kontrol etmeyi ihmal etme.


  • babilbaligi  (07.10.19 13:03:36) 
üretim süreci diye bir şey var. iyi ürün süreçlerden geçer. başarı süreçlerde saklıdır. başarı sağlamlıkta en iyi arabalar mesela almanlardan değil japonlardan çıkar. japon arabaları kolay kolay bozulmaz yıllarca bin.

şöyle diyeyim ürünler(başarılı ürünler) insanlar faöktürüyle değil iyi süreçler kontrolü ile meydana gelir.

ıı. dünya savaşı zamanında Deming çabaları ile proses kontrolü dediğimiz alanda Standford'da çalıştaylar seminerler kasıyor, bu sayede birçok mühendisin vizyonu gelişmiştir ancak bu süreçler işlemler ne işçilere ne de yönetim kadrosuna aksettirilemedi, bizim eleman daha sonraları Shewharttan da kaptıklarıyla bunu uygun japon kültürüne bir güzel yediriyor ve anlatıyor. böylece japonlarda toplam kalite felsefesi denen şey meydana geliyor.

süreç oluşturur ve bunu uygularsan sözüm meclisten dışarı dünyanın en aptal adamı dahi olsan başarılı oluşturursun.

bu süreçleri oluşturmanın birkaç karmaşık ve basit yöntemleri var. en basitlerinden birisi. kontrol metodu.

check listin olacak. en basit işte bine bunu süreci işle. şu kontrol edildi mi, şu yapıldı mı? yapıldığında ne sonuç doğurdu ne doğuracak. böylece gözden kaçırma ihtimalin azalıyor. başarı basitlikle yatıyor ve basitlik mükemmelliği getiriyor. çok basit iş bu ne ki demeyin. kontrol mekanizmanızı geliştirin.

bi keresinde güneş gözlüklerim gözümdeyken kafamda demiyorum gözümdeyken dakikalarca güneş gözlüğümü aradım. millete de sordum. millet de başka gözlüğümü arıyorum sanmış. kontrol mekanizmanız olsun.
  • turbo sadık  (07.10.19 13:07:32) 
Hata olur, bunu kendine bir geliştirme fırsatı olarak gör. Seni öldürmeyen (işten kovdurmayan şey) güçlü yönünü geliştirir, eğer uyarıyı doğru olarak işlersen.
Arkadaşlar da yazmışlar, kontrol, checklist die. Mümkün oldukça insan hatasından arındırmaya bak. Örneğin bilgisayar üzerinden uyarı gitsin sana.

  • SiyamkedisiZorro  (07.10.19 14:25:43) 
işe ilk başladığımda müşteriye mail gönderirken 3. partilerle olan kontratlarımızı da içeren bilgiler göndermiştim yanlışlıkla.

travmayı atlatana kadar double check çalışacaksın.
  • this person causes mental retardation  (07.10.19 14:50:20) 
Daha dikkatli, süper dikkatli olmakla hatayı önleyemezsiniz.
Ya hata yapmayı önleyecek ya da hata yapıldığında hemen tespit etmeyi sağlayacak bir yöntem geliştireceksiniz.

  • mikro patlama  (07.10.19 16:11:33) 
türkiye'nin en büyük yabancı firmalarında müdürlük yapmış, cv'si dehşet, lisans mba'ler eğitimler falan hep amerika'dan falan bir adama danışmanlık yapıyorum. bir yer satın alınıcak tüm sözleşme maddelerinde anlaşmışım vs. vs. artık imza noktasına gelindi.

bu eleman normalde bana sorar her şeyi ama o akşam yanımda kendi başına bir şeyler yaptı falan filan. bir baktım sözleşmeyi imzalayıp göndermiş. bana sormasına gerek yok tabi kendi firması ama garip geldi yani son bi check etmeden imza atması falan.

sonra bana döndü son bir mail geldi yeni bir madde ile 200.000usd kazandırdım firmaya dedi. bana söylememiş kendi sözleşmeye eklemiş sonra imzalayıp göndermiş.

dedim hayırlı olsunda keşke dedim bende bir baksaydım maddeye. bilmediğim bir şey olursa mahcup olurum karşı tarafa.

atayım sana maili dedi.
attı.
ya ben ingilizceyi kendi başıma istanbul'da öğrendim, sözleşme yazacak, gidip pazarlık yapacak kadar iyidir. ben maili okuyorum yeni eklenen maddede bizim firma karşı tarafa 200.000usd ödeyecek yazıyor. bir daha okuyorum aynı. bir daha okuyorum aynı.
ya dedim kusura bakmayın ama ben böyle anlıyorum bunda bir sıkıntı yok değil mi dedim? yok yok ben anlaştım merak etme dedi.
içim rahat etmedi ertesi sabah böyle imzaları kutlamaya mayetinde bir arayayım dedim karşı tarafı kutladıktan sonra son maddeyi sordum. sizin firma 200.000usd ödeyecek dedi karşıdaki. iyi dedim good deal. vs. kapattım.

imzalar atılmış falan filan. sonra firmaya gittim. dedim benim içim rahat etmedi böyle böyle sordum o da şu şekilde cevap verdi dedim. allah allah nasıl öyle olmuş. garip dedi.

sonra o parayı ödememek için başka bir maddeden dolayı sözleşme iptal edildi.

bunu yapan adam 58 yaşında. rahat ol yani.
  • dedim dedim de kime dedim  (07.10.19 16:57:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.