[]

hotels.com ödemeyi almadı

bi pansiyona rezervasyon yaptım hotels üzerinden hatta kart bilgilerimi falan da istedi cvv falan. neyse şimdi kredi kartıma bakıyorum ödeme alınmamış. az önce de mail geldi Rezervasyonunuz onaylandı. Otel sizden toplam 18.00€ tutarında ödeme alacaktır. diye. bir de Otele girişte veya çıkışta, otel tarafından (varsa) yerel vergi alınabilir. diyor. bu ne kadar olur tahmini. zaten 110 lira civarı otel ücreti artı kaç ekler buna? ücreti de karttan daha çekmediğine göre otele direkt elden mi ödeyeceğim?




 
provizyonda olabilir mi?


  • elorelia  (07.10.19 12:35:09) 
Bazı durumlarda otele girişten X gün önce karttan çekilecek diye yazar, özellikle otel free cancellation ise bu şekilde oluyor. Oteli book ederken bunlar detaylı yazar zaten (ne zaman çekilecek vb). Bazı durumlarda da site üzerinden değil de direkt otele ödeme yaparsınız. Yani genel geçer bir uygulama yok, rezervasyon siteleri otellere farklı seçenekler sunuyor ödeme almaları için.

Yerel vergi için de hangi ülkeye gidecekseniz ülke adı tourist tax diye aratarak bulursunuz (mesela Google: Italy Tourist Tax). Kalacağınız otelin sınıfına göre, ziyaretçilerin yaşına göre vergiler değişebiliyor.
  • crown  (07.10.19 12:42:28 ~ 12:43:33) 
otel türkiyeede arkadaşlar antalyada.
ayrıca provizyona da baktım yok.
gelen mailde yazdığım gibi sadece rezervasyon onaylandı sizden 18euoa alcaktır ve yerel vergi çıkabilir yazıyor. eğer ödeme almayacaksa neden kart cvv sine kadar istedi anlamadım.
otele girişim de yarınn sabah.
  • papuayenigine02561  (07.10.19 13:13:35 ~ 13:15:09) 
check in yaptığında alınır ücretsiz iptal varsa.


  • ayin yazari  (07.10.19 14:26:59) 
@ayin yazari
hocam rezervasyon geri ödemesiz. check in yaptığımda elden değil kredi kartından alınacak doğru anlamış mıyım? orda sorarım en kötü de işleyişi anlamaya çalışıyorum karmaşık geldi bana bi standardı yok.

  • papuayenigine02561  (07.10.19 14:36:34) 
endişelenme. bazı oteller misafire girişte ödeme seçeneği sunmak için çekimi hemen yapmayabilirler.


  • sinek kral  (07.10.19 15:23:44) 
@papuayenigine02561 doğru anlamışsınız hocam. otele gittiğinizde kasada soruyorlar bazen ödeme nasıl olacak diye. hotels üzerinden kayıtlı kartla diyebilirsin direk. sen çıktığın gün ödemeyi çekerler.

bir şey sormazlarsa checkout yapıp giderken zaten oradan çekeceklerini anlarsın.
  • ayin yazari  (07.10.19 16:21:03 ~ 16:21:50) 
Ben de hotels'ten rezervasyon yaptırmıştım. Otele check-in yaptığımda direkt bize bilgileri gelen kartınızdan çekelim mi dediler. Önceden bir ödeme almadılar.


  • wish i could find a way to disappear  (07.10.19 23:04:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.