[]

İki kedi birbirine nasıl alışır?

Birisi smokin ve 3 yaşında. diğeri 2 aylık scottish fold. ayrı odalarda ayrı tuvaletlerde vs tutuyorum iki gündür ancak bizim büyük oğlan hiç sevmiyor bu kızı. elimde kokusunu alınca bana zıplıyor. nasıl bir yol izlemeli dostlar?




 
hic ugrasma, dogrudan ayni ortama koy. ortak mama kabi, kum, hic sorun yok. mutlaka alisirlar. hatta, sansli isen bir sure sonra koyun koyuna bile yatabilirler. ben ikinci kediyi getirdigimde ilki hic istemedi, bir sure patakladi onu, ama sonra alisti.

Sadece iki aylik kedi biraz minik, belki biraz irilesinceye kadar, kisa sure ayri tutabilirsin? Kedinin boyutuna bagli. Cok kucuk ise, cok hirpalanmasin ilk temasta.
  • ebabil curnatasi  (07.10.19 10:40:51) 
henüz çok küçük. bir süre ayrı tutup çeşitli eşyalarla kokularına alıştırmak geldi aklıma.


  • psychosocialll  (07.10.19 10:48:37) 
ayrı odalarda tutun. ilk zamanlar kedimi alıp miniğin odasına götürüyordum kucağımda, onu görmeye bile katlanamiyordu hemen terk ediyordu ortamı. sonra zamanla gözetim altında aynı ortamda bulunmalarini sağladım. birliktelerken olumlu şeyler söyledim ve ikisini de sevdim. ilk zamanlar hafif tanışma vurmaları oluyor korkmayın ama kontrollü olun hep, kimse zarar görmesin ve "dayak yemesin". yavaş yavaş her şey yoluna giriyor. uzunca bir süre ikisini yalnız birakmadim, siz de yapmayın arada baya yaş fark var.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (07.10.19 10:54:47) 
YouTube da videolar var kedileri alıştırma ile ilgili.

how do you introduce cats to one another
  • old possum  (07.10.19 12:18:30) 
küçük dayaklar yiyecek ama illa ki alışırlar büyük olan çok vahşi karakterli değilse


  • 9kuyruklukedi  (07.10.19 12:19:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.